„Slavni holivudski parovi: Judy Garland i Vincent Minelli

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od srijede, 27. studenog na HTV1 u terminu od 23:25 sati započinje s emitiranjem druge sezone dokumentarne serije „Slavni holivudski parovi” a prva epizoda bavi se Judy Garland i Vincentom Minellijem.

Judy Garland potječe iz glumačke obitelji, a debitirala je na sceni kada je imala tri godine, nastupajući sa svojim starijim sestrama okupljenim u sastavu naziva “Gumm Sisters”. Louis B. Mayer iz studija MGM uzeo ju je pod svoje, zajedno s još dvije dječje zvijezde, Elizabeth Taylor i Mickeyjem Rooneyjem. Proslavila se ulogom u filmu “Čarobnjak iz Oza”.

Vincenta Minnellija, koji također potječe iz glumačke obitelji, susrela je na snimanju filma “Srest ćemo se u St. Louisu”. Judy je htjela pobjeći od pritiska filmskih studija i tražila je nekoga tko će je štititi, dok je Vincent trebao muzu. Ova, gotovo očinska veza, završila je brakom 1945. godine.

Redatelj serije Bertrand Tessier kroz niz odabranih video isječaka prikazuje najznačajnije trenutke u njihovim životima te kako su nadahnjivali jedno drugo.

Druga sezona ove zanimljive dokumentarne serije donosi nove četiri priče o četiri para, a vidjet ćemo dosad neviđene snimke i isječke iz filmova, koji će privući svakog pravog poklonika filma.

...