Gordon Buchanan u nevjerojatnom poduhvatu spašavanja grizlijeve mladunčadi

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote 23. studenog na HTV2 u udarnom terminu od 20 sati započinje s prikazivanjem dokumentarne serije „Medvjedići i ja”.

Snimatelj divljih životinja Gordon Buchanan sudjeluje u revolucionarnom projektu spašavanja grizlijeve mladunčadi koja je ostala bez majke, s ciljem da ih se odgoji i vrati u prirodu.

U Centru za spašavanje medvjeđe mladunčadi u ruskoj Tverskoj oblasti znanstvenici vjeruju da se mladunci grizlija koji su ostali bez majke mogu uspješno vratiti u divljinu, a da ne postanu opasni za ljude. Gordon Buchanan pridružuje im se usred zime, dok novi medvjedići dolaze iz svih krajeva Rusije.

Mora se brzo naviknuti na ulogu medvjedice – pazi da mladuncima bude toplo te ih danju i noću hrani na bočicu. Ima samo devet mjeseci vremena da ih pripremi za samostalan život u prirodi.

Trenutak oslobađanja bit će istodobno sretan, tužan i neizvjestan. Hoće li medvjedi znati izgraditi sebi jazbinu u kojoj mogu prezimiti preživjeti sami u divljini te  hoće li cijeli projekt uspjeti?

Odabrala: Mira Vočinkić