POVRATAK GIBBSOVOG TIMA Navy CIS od 18. rujna ponovno na Doma TV

Doma TV na male ekrane donosi četrnaestu sezonu uspješne kriminalističke serije Navy CIS o timu specijalnih agenata koji na inovativne načine i uz timski rad istražuju zločine.

Ovaj se tim, pod vodstvom Leroya Jethra Gibbsa (Mark Harmon), uz dozu humora suočava s ubojstvima, špijunažama, terorizmom i ostalim zločinima povezanima s mornaricom.

Navy CIS uspješna je kriminalistička serija o timu specijalnih agenata pod vodstvom Leroya Jethra Gibbsa (Mark Harmon) koji svakodnevno istražuju zločine povezane s mornaricom. U Gibbsovu timu su specijalni agent Timothy McGee (Sean Murray), računalni stručnjak koji je diplomirao na MIT-u, probna agentica Eleanor Ellie Bishop (Emily Wickersham) čija je specijalizacija procjena međunarodnih prijetnji i globalna priprema, a najnoviji članovi tima su karizmatični, nepredvidljivi i otporni specijalni agent Nicholas Nick Torres (Wilmer Walderrama) koji je većinu svoje karijere proveo na samostalnim tajnim zadacima, specijalna agentica Alexandra Alex Quinn (Jennifer Esposito), domišljata i talentirana agentica koja je odustala od posla kako bi bila instruktorica sve dok je Gibbs nije ponovno namamio natrag i agent MI6-a Clayton Reeves (Duane Henry), uspješni i inteligentni međunarodni agent koji je u Navy CIS-u na posudbi kao stručnjak za terorizam u ovim teškim vremenima.

Timu pomažu i forenzičarka Abby Sciuto (Pauley Perrette), nadarena znanstvenica, mrtvozornik dr. Donald Ducky Mallard (David McCallum) i Duckyjev štićenik, naivni asistent mrtvozornika Jimmy Palmer (Brian Dietzen).

Operacije nadgleda direktor Navy CIS-a Leon Vance (Rocky Caroll), inteligentni i visokokvalificirani agent koji u bilo kojem trenutku može uzdrmati status quo. Ovi specijalni agenti suočavaju se s različitim zločinima, a humor im olakšava nošenje sa stresnim situacijama.

Na početku četrnaeste sezone, tim Navy CIS-a istražuje ubojitu eksploziju automobila u Washingtonu koja je povezana s NCIS-ovim specijalnim agentom Nickom Torresom, a koji je nestao prije šest mjeseci dok je bio na tajnom zadatku u Argentini. Bishop će prikupljati dokaze u vezi s ubojstvom mornaričkog kapetana te početi preispitivati svoj prethodni rad u NSA-u. Gibbs će otići na tajni zadatak, a Ducky će se prisjećati prošlosti i propitivati ključnu životnu odluku koju je davno donio.

O glumcima

MARK HARMON (Leroy Jethro Gibbs)

Harmon je rođen i odrastao u Južnoj Kaliforniji, gdje je pohađao UCLA i diplomirao komunikologiju. Glumački talent priskrbio mu je više nominacija za Emmy i Zlatni globus tijekom karijere. Za Emmy je bio nominiran za najboljega gostujućega glumca u dramskoj seriji ‘Zapadno krilo’. Dobio je dvije uzastopne nominacije za Zlatni globus za ulogu u seriji ‘Reasonable Doubts” te za najbolju mušku ulogu u televizijskom filmu ‘After the Promise’, ali i za ulogu serijskog ubojice Teda Bundyja u filmu ‘The Deliberate Stranger’.

Harmonove uloge u dugometražnim filmovima uključuju filmove ‘Bezobrazna prognostičarka’, ‘Šašavi petak’, ‘Željna slobode’, ‘Wyatt Earp’, ‘Strah i prezir u Las Vegasu’, ‘Rođeni ubojice’ i ‘Posljednja večera’. Harmon je također posudio glas Supermanovu liku u animiranom filmu Warner Home Videa ‘Liga pravde: Kriza na dvije Zemlje’.

Počašćen je zvijezdom na Holivudskoj stazi slavnih 2012. godine.

SEAN MURRAY (Timothy McGee)

Sean Murray rođen je u Marylandu. Na televiziji je, između ostaloga, igrao glavnu ulogu u seriji ‘The Random Years’ te sporednu ulogu u CBS-ovoj seriji ‘Harts of the West’. Ostvario je gostujuće uloge u brojnim serijama, uključujući ‘JAG’ te ‘Školske tajne’ i ‘Hitna služba’. Murray se pojavio i u nekoliko dugometražnih filmova, uključujući ‘Hokus pokus’, ‘Život ovog dječaka’ i ‘Too Romantic’.

PAULEY PERRETTE (Abby Sciuto)

Pauley Perrette rođena je u New Orleansu, a odrastala po cijelom američkom Jugu. Ima diplomu s preddiplomskog studija sociologije, psihologije i kriminalistike, a odustala je od diplomskog studija kriminalistike kako bi se posvetila glumi u New Yorku. Glumila je u serijama kao što su ‘The Drew Carey Show’, ‘Jesse’, ‘Time of Your Life’, ’24’, ‘Dawson’s Creek’, ‘Frasier’ i ‘JAG’. Glumila je u i filmovima ‘The Price of Kissing’, ‘Korak do slave’, ‘Gladna srca’, ‘Krug’ i ‘Ash Tuesday’, a posudila je glas u animiranim filmovima ‘Superman vs. The Elite’, ‘Batman Beyond’ i ‘Scooby-Doo! And Kiss: Rock and Roll Mystery’.

WILMER VALDERRAMA (specijalni agent Nicholas Nick Torres)

Wilmer Valderrama rođen je u Miamiju,a od svoje treće do trinaeste godine živio je u Venezueli. Tečno govori španjolski i engleski. Njegova se obitelj preselila u Los Angeles gdje on trenutačno i živi. Najpoznatiji je po ulozi Feza u humorističnoj seriji „Lude 70-e“ za koju je osvojio nekoliko nagrada Teen Choice Awards i nominaciju za nagradu ALMA.

Također je glumio u televizijskim serijama „Specijalni izvještaj“, „Od sumraka do zore“ i „Budan“, a gostovao je u serijama “Uvod u anatomiju“, „Odgoj za početnike“, „Čistilište u predgrađu“, „Liječnik na narudžbu“ i „Wizards of Waverly Place“. Također je dao glas liku Mannyja u animiranoj seriji za djecu „Handy Mandy“.

Valderrama će dati glas Princu Šarmeru u nadolazećem animiranom filmu „Charming“ koji će se početi prikazivati 2017. godine. Nedavno je glumio u nezavisnim filmovima „The Girl is in Trouble“, „To Whom it May Concern“ i „The Adderall Diaries“. Glumio je i u filmovima „Larry Crowne“, „Prada i osjećaji“ i „Nacija brze hrane“.

Valderrama je napisao i producirao emisiju „Yo Momma“ koju je i vodio tri sezone. Također je producirao i emisije „Punk’d“, „Blowin’ Up“ i „Trippin“.

JENNIFER ESPOSITO (specijalna agentica Alexandra Alex Quinn)

Rođena je u njujorškom Brooklynu, a odrasla u Staten Islandu. Esposito je 2014. godine napisala svoju prvu knjigu „Jennifer’s Way“, koju je New York Times uvrstio u svoj popis bestsellera. Trenutačno piše svoju drugu knjigu.

Jennifer Esposito glumila je u nekoliko televizijskih serija, uključujući „Plava krv“ na CBS-u, „Svi gradonačelnikovi ljudi”, „Related“, „Tko je Samantha?“ i „Ljubavnice“. Također je gostovala u serijama „Zakon i red“, „Vatreni dečki“, „Mercy“, „Taksi Brooklyn“ i „Preljub“.

Esposito je nedavno dovršila snimanje filma „You Get Me“, u kojemu glumi uz Bellu Thorne. Glumila je i u filmovima „Ljeto sa Samom“, „Fatalna nesreća“, „Don’t Say a Word“, „Znam što si radila i ovog ljeta“, „Wes Craven Presents: Dracula 2000“ i „Ona je tako zabavna“. Dijagnosticiran joj je težak oblik celijakije 2012. godine.

DAVID McCALLUM (dr. Donald Mallard – Ducky)

David McCallum rođen je u Škotskoj, a u SAD je došao 1961. godine Njegov se glas može naći na više od 30 knjiga na vrpci i CD-u, a tumačio je i Illyu Kuryakina u seriji ‘The Man from U.N.C.L.E.’, za što je dobio dvije nominacije za nagradu Emmy.

Na televiziji je, između ostaloga, glumio u serijama ‘The Education of Max Bickford’, ‘Sapphire and Steel’, ‘Motherlove’, ‘The Invisible Man’, te u epizodama serija ‘Na granici mogućeg’, ‘Zakon i red’, ‘Seks i grad’ i ‘Ubojstvo, napisala je’.

Glumio je u filmovima kao što su ‘Najveća pripovijest ikad ispričana’, ‘Veliki bijeg’, ‘Mosquito Squadron’, ‘Billy Budd’, ‘Freud’ i ‘A Night to Remember’, a osim što glumi u kazalištu, još i posuđuje glas u animiranim serijama kao što su Disneyjeva ‘The Replacements’, te popularni ‘Ben 10’.

ROCKY CARROLL (Leon Vance)

Caroll je rođen u Cincinnatiju, u saveznoj državi Ohio. Diplomirao je kazališnu umjetnost u St. Louisu, nakon čega se odselio u New York i dobio prve uloge u Shakespearovim djelima u kazalištu. Uskoro je počeo glumiti u televizijskim serijama, pa je tako glumio u ‘Chicago Hopeu’, ‘Uvodu u anatomiju”, ‘Bostonskom pravu’, ‘Hitnoj službi’, ‘Agenciji’ i ‘Zapadnom krilu’. U filmovima je, između ostalog, glumio u ‘Grimiznoj plimi’, ‘Zatvoreniku’, ‘Ženskaru’ i hit komediji s Jimom Carreyjem ‘Reci da’.

Tvorci serije su Donald P. Bellisario, Don McGill, a izvršni producenti Gary Glasberg, Chas. Floyd Johnson, Mark Horowitz, Mark Harmon, Frank Cardea, George Schenck.

...