HOROSKOP ZA PONEDJELJAK, 9. PROSINCA Merkur u Strijelcu

Merkur, planet uma, ostavlja intenzivnog Škorpiona i ulazi u optimističnog Strijelca koji se u ovom znaku ne osjeća najbolje. Sve do 29. prosinca mnogi će imati tendenciju pristupiti novim inicijativama s optimizmom. Bit ćemo fleksibilniji i spremni na ustupke. U ovo vrijeme najvažnije u poslu i planovima je vidjeti ne samo širu sliku, već i obratiti pažnju na specifičnost i detalje kako bi se izbjegla projekcija i loše pripremljeni projekti.

Merkur u Strijelcu je znatiželjan i hrabar s mislim i idejama. Naša razmišljanja su optimistična, a naša vjera se povećava. Međutim, nećemo biti precizni ili usmjereni na detalje tijekom ovog ciklusa.

Strijelac je znak velikih razmišljanja i velike slike, što nije u nadležnosti samog Merkura. Merkur voli činjenice, voli ono što može vidjeti ili čuti. Osnovna rečenica za naredna tri tjedna koliko će Merkur biti u Strijelcu je “ja vjerujem samo u ono što vidim“.

Do 20. prosinca Merkur neće imati značajne aspekte i to će biti vrijeme kada izvor informacije, novinari i same informacije nisu ograničene uvjetima i pravilima, zabranama i cenzurama. Kao rezultat toga, ovo može biti vrijeme objava informacija koje su prethodno bile skrivene od šire javnosti i koje bi mogle dobiti veliki odjek javnosti. Procjenjivanje informacija, senzacija i skandali u društvenom pogledu vjerojatno će utjecati na stanje društvenih aktivnosti ljudi. No, ovo je i vrijeme kad se rješavaju važna pitanja, možemo se zanositi općom idejom, velikim popisom želja, a radi postizanja, raspravljajući o uvjetima, zanemariti detalje.

Oko 20. prosinca postoji samo jedan značajni aspekt  i to napeti aspekt Merkura i Neptuna. Ovo je klasični aspekt obmane, samoobmane, iluzija i zabluda. Nećemo biti zainteresirani za detalje, naglašen će biti pretjerani entuzijazam što nas može dovesti do nerealnih projekta. Budimo oprezni.

Ovaj tjedan imamo spoj Venere i Saturna što će nam donijeti praktičan učinak na naše interakcije u srijedu. U petak će se Venera spojiti sa Plutonom, osjećaji će biti intenzivniji i možemo biti opsjednuti i fascinirani nečim. Ovo će biti izvanredan tjedan za praktične odluke i aktivnosti, posebno one koje utječu na financije i zahtijevaju suradnju u odnosima. U Utorak imamo pun Mjesec u Blizancima koji će nam otkriti skrivene nedostatke.

Mjesec provodi dan u Biku i mi se želimo ugodno smjestiti.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

 

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com