Više od poklona… Evo još nekoliko ideja za savršen dar

Do Božića nas dijeli još deset dana i čak je i nas ponijela ta predblagdanska atmosfera – pronašli smo sigurna mjesta u gradu na kojima se vrti ambijentalna, uhu ugodna glazba, a ne prigodni napjevi, gdje isto tako ima puno od lampica izrađenih sobova i stabala i uz apsolutno obožavanu kavu (s biljnim napitkom, a ne mlijekom, volimo. Hipsterski?) i fine kremaste kolače, uživamo i mi.

Naravno da razmišljamo o savršenim poklonima. Iako mislimo da s finim vinom, kavom, džinom, čajem, proizvodima raznih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, dobrom knjigom, ulaznicama za kino, kazalište, poklon-bonom za kreativnu radionicu, najbolju, luksuznu, masažu ikad (o da!) nikad ne možeš pogriješiti, ponekad nas zabavi potraga za darovima.

(Čekaj, čekaj, zar je moguće da smo zaboravili na izlete, na putovanja?! Pljus po čelu. )

I tako krenusmo i danas…

Prvo smo se zaputili do Biljkoboraca i do njihovog netom otvorenog “doma”, na adresi Nova Cesta 105. Kad obavite plac na Trešnjevci, svratite do njih kako biste nekoga razveselili biljkoslovcem ili trojcem. O čemu je riječ? Kad kažemo trojac mislimo na zagonetne biljke neke…

Radi se o mješavinama sjemenki (ukrasna cvjetna, jestiva i začinska) uz koju dobijete i supstrat za sadnju, te je potrebna samo – voda.

Kad kažemo biljkoslovac mislimo na vrtlarsku abecedu aka recite to — na zelenom! Posudica za sjetvu sa supstratom i sjemenom, spremna za život na vertikalnoj nozi. Ovaj proizvod napravljen je od razgradive i kompostabilne PLA bioplastike na bazi kukuruznog škroba i soje.

Prošlo je vrijeme kave i bombonijera – najbolji pokloni su oni koje se ne zaboravlja… zaliti!

Velik je izbor eko proizvoda u Planetopiji, ali ako ste izvan Zagreba, ovaj vikend nabavku možete obaviti u web shopu uz besplatnu dostavu.

Essent-ial je renomirana talijanska modna marka poznata po izradi modnih i uporabnih predmeta od neuobičajenih materijala poput recikliranog i certificiranog papira i kartona te celuloznog vlakna koje se može prati. Upotrebom ovih materijala Essent-ial šalje poruku o važnosti zaštite okoliša te je sukladno tome prilagodio i svoj način proizvodnje. Njihove torbe dolaze u nekoliko modela i veličina, napravljene su od impregnirane celuloze i mogu se prati na 30 stupnjeva. Ova “naša” torba izrađena je od izdržljivog srebrnog, otpornog papira. Linkić je ovdje, a za veći izbor u Ilicu 68.

Poklon paket Ritualsa Happy Buddha s mirisom cedra i naranče, uvijek bismo si rado poklonili, a ono što želiš sebi, poklanjaš i drugima, zar ne 😉

Također, lijepa kutija uvijek dobro dođe jer olakšava održavanje reda u kući, nije li tako.

Uz kupnju Rituals proizvoda u iznosu iznad 250 kn, u Douglas parfumerijama na poklon dobivate i Rituals Spring Blossom set koji sadrži The Ritual of Sakura Hand Lotion 30 ml i La Vie en Rose Lip Gloss 11 ml. Dobro se dobrim vraća, vidite?

Papir na kojem su božićne motive nacrtale vrijedne ručice mališana iz vrtića je poseban jer doprinosi humanitarnoj akciji čiji je cilj prikupljanje sredstava za nabavu potrebne medicinske opreme za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Akcija traje do 7. siječnja, a papir se može kupiti u svim Douglas parfumerijama ili u Douglas web shopu jer „Poklon može značiti puno više“.

Alexander Jansson švedski je ilustrator koji će svojim djelima oduševiti ljubitelje malih simpatičnih bića koja bi mogla živjeti u nekim magičnim šumama i one koji vole maštati o bajkovitim mjestima. One, dakle, koji vole uteći od stvarnosti.

Slikovnice, printevi s potpisom autora, razglednice mogu se kupiti u webshopu. Svakako zavirite, smještena u lijepi okvir ova su djela rađo viđena na zidovima najdražih nam domova. I odosmo malo do otočića sreće… (Ovu moramo nabaviti, ali stvarno, baš da!)