Je li pamet astrološkim znakovima pravedno podijeljena

Poznati astrolog Damir Jovetić uvijek će napomenuti da svaki horoskopski znak ima svoje dobre i loše strane. Tako je i s inteligencijom, koja se po znakovima raspoređuje više, manje jednako.

Svi su znakovi baš pametni i baš glupi u podjednakom omjeru. Psihijatri su doduše našli da rođeni u zimskim mjesecima imaju veći broj cerebralnih poremećaja, što bi bilo najviše u znaku Vodenjaka, pa i zaostataka u mentalnim funkcijama kod tih poroda, ali se to objašnjava i povećanim brojem ranih infekcija kod poroda u toj dobi.

S druge strane sociološka, astrološka i psihološka istraživanja pokazuju i da je najveći broj kreativnih, osobito umjetničkih profesionalaca i uspješnika također rođeno u tom znaku, kaže Jovetić.

Pa Vodenjaci neka biraju s čime će se poistovjetiti i koji omjer čega bi im odgovarao, ali astrologija smatra da je pamet raspoređena po znakovima proporcionalno. Različiti su samo tipovi i vidovi inteligencije.

Ako je Vodenjak sklon kreativnom i originalnom izražavanju, nije nužno da za tu sklonost ima kapacitete, a još manje da ih je i razvio iz latentnih u stvarne zanatske vještine kojima bi se primjerice slikar, dizajner ili književnik trebao ipak izraziti.

Ribice su jednako tako umjetnički sklon znak, samo nisu opterećene grčevitom potrebom da budu originalne, već da se izraze kako osjećaju ono što ih dira. Otud obiluju pjesnicima, piscima bez forme, originalnim filozofima i – plesačima. Zanesu se. Nekolicina šampiona u plesu su kombinacija Riba-Rak ili Riba -Škorpion ili oboje, a nađe ih se i među novinarima, prilično sretne i samorealizirane.

Inteligencijom se diče Blizanci. Brzo hvataju informacije, svašta popamte usput i svuda im se nos nađe. Ako svi šute on će započeti dvadeset tema dok ne potakne razmjenu podataka. A onda ih proslijediti dalje. Njemu originalnost nije furka, dovoljno je ispremetati stvari i to je kreativnost improvizatorskog tipa. Nehotično upadnu u plagiranja, ali konačni proizvod nikad nije identičan. Tip inteligencije koju originalci ne vole, a Blizanac se baš na njima napaja. Zato je spretan u odvjetništvu, zastupanju, trgovini, tračanju i novinarstvu, a jezici su mu najmanji problem. čitav set vrijednosti koje su definitivno više intelektualno obojene.

No za jednog Raka to je bezvrijedan i štetan posao. On vrednuje kvalitetu i istinsku ljepotu. Može se i smrtno zaljubiti u sve što je lijepo, primjereno, decentno i uopće nabijeno ugodnim, jakim i dugim emocijama.

One thought on “Je li pamet astrološkim znakovima pravedno podijeljena

  • Bikovi su najpametniji

    Reply

Ispeci pa reci...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.