NOVA SEZONA Koji će supertalent žiri “izbaciti iz cipela”

Peta sezona Supertalenta 24. rujna počinje na Novoj TV.

Pjevači, glazbenici, plesači, iluzionisti, kao i brojni drugi talenti, borit će se za laskavu titulu petog hrvatskog supertalenta, a prolaz u daljnje natjecanje ovisit će o stručnom žiriju kojega čine Davor Bilman, Maja Šuput, Janko Popović Volarić i Martina Tomčić.

U prvih nekoliko emisija Supertalenta gledatelji će vidjeti kako je izgledalo prvo predstavljanje raznolikih talenata ispred žirija. Četveročlani žiri na audicijama je svakoj točki, uz kratki komentar nastupa, dodijelio jednu od dvije ocjene: da ili ne. Sve točke koje su od sva četiri člana žirija dobile ocjenu da, kao i točke koje su od bilo koja tri člana žirija dobile ocjenu da i jednog (preostalog) člana žirija ocjenu ne, prošle su u sljedeći krug natjecanja.

Kao i prošle sezone, i ove godine petero kandidata koji svojim talentom ‘izbace žiri iz cipela’, osigurat će si zlatnu ulaznicu. Stiskom žirija te voditelja na zlatni gumb, automatski se aktivira zlatna ulaznica, koja znači da je odabrani kandidat u potpunosti siguran i sudjeluje u polufinalu showa.

Nakon audicija, sljedeći krug natjecanja je finalna odluka o polufinalistima. Žiri, u skladu s pravilima formata, donosi potom odluku kojih će 60 točaka postati polufinalisti. Pri tome je važno naglasiti da žiri pri toj odluci glasa na demokratski način te vodi računa o tome da u polufinalu budu zastupljeni svi tipovi točaka, iz raznih kategorija.

Nakon audicijskih emisija, u svakoj polufinalnoj emisiji uživo, bit će prikazano deset točaka, izabranih tijekom audicije i potvrđenih u finalnoj odluci žirija.

Dvanaest točaka koje će se tijekom polufinalnih emisija izboriti za prolazak dalje, u superfinalu će se boriti za pobjedu i osvajanje vrijedne novčane nagrade i prestižne titule petog hrvatskog supertalenta.