[video] ELEKTRO POP “Saturn Return” novi spot dua “don_t go”

“Saturn Return” posljednja je pjesma na debitantskom EP-ju Dark Country kojeg je hrvatsko-austrijski duo “don_t go” samostalno objavio 2016.

Nakon spota za naslovnu pjesmu u režiji Christophera Herndlera, video spot za “Saturn Return” snimila je i režirala austrijska umjetnica i glazbenica Hannah Todt.

Video, kao i sama pjesma, u potpunosti se može doživjeti samo ako se pogleda od početka do kraja.

“don_t go” su Nina Jukić (vokal, klavir, sintevi) i Alexander Forstner (bubnjevi, gitara, elektronika). Zajedno su počeli muzicirati 2013. što je bila logičan slijed nakon preseljenja u Beč iz Zagreba i Graza, njihovih rodnih gradova, gdje su se godinama bavili glazbom.

Foto Olena Newkryta

Kao “don_t go”, Nina i Alexander su do sada održali brojne koncerte u Austriji i Hrvatskoj, u manjim klubovima, kao i na glazbenim festivalima.

U veljači 2016. godine sami su izdali svoj debitantski EP “Dark Country”, snimljen u bečkom studiju Audio Manufaktur, a na produkciji su radili zajedno s Ksenijom Ladić i Matijom Vojvodićem, članovima elektroničkog sastava “Tomislav”. 

Zvuk “don_t go” delikatna je mješavina Nininog emocionalnog vokala i Alexanderovih grooveova, omotana u melankolične melodije klavira i gitare.  Sve to loopirano uživo. “don_t go” planira izdati svoj prvi album 2018. godine.