FOTO Četiri hrvatske kuće za odmor proglašene najboljima u Europi

Vila Vista Zamask u Istri, Vila Sreser s Pelješca, Vila Falcon Rook iz Konavala i Vila Vadediji kraj Žminja proglašene su sinoć u Bruxellesu najboljima u izboru Best European Holiday Home (BEHH).

Time je Hrvatska postala apsolutni pobjednik osvojivši nagrade u čak četiri od osam kategorija – najbolja obiteljska kuća (Falcon Rook), najoriginalnija kuća (Vista Zamask), najbolja kuća na obali (Pelješac Sreser) i najbolja wellness kuća (Vadediji Žminj).

Vila Vista

Nagradu BEHH treću godinu zaredom organizira European Holiday Home Association.

Svečanom proglašenju su prisustvovali predstavnici najvećih europskih tvrtki koje se bave obiteljskim smještajem (poput AirBnB-a, Novasola, Interhomea i HomeAwaya).

Hrvatska je imala čak dvanaest finalista od ukupno 64 u osam kategorija što je odličan rezultat uzme li se u obzir da su turističke zemlje poput Francuske i Italije imale samo po dva predstavnika u finalu ovog natjecanja. Više finalista od RH imala je jedino Velika Britanija koja je na kraju osvojila tri nagrade. U izboru je ukupno sudjelovalo 18 zemalja iz Europe.

Vila Vadediji
  • Ovo je izuzetan uspjeh hrvatskog obiteljskog smještaja i potvrda da se ovaj sektor razvija u pravome smjeru, te da Hrvatska sve sigurnije kroči prema tituli najljepše i najpoželjnije europske destinacije. Sve veća prepoznatljivost smještaja u domaćinstvu, kojih je prema posljednjim brojkama 92.000, dokazuje kolika je važna specijalizacija ponude, brendiranje destinacije i edukacija domaćina na čemu intenzivno radi Zajednica obiteljskog turizma pri HGK, rekla je Danijela Čavlović, zamjenica predsjednika Zajednice obiteljskog turizma HGK koja je bila uključena u odabir najboljeg europskog smještaja kao jedini hrvatski predstavnik te je ujedno u Bruxellesu preuzela nagrade u ime pobjednika.
Vila Sreser
...