[foto] KUHINJA BUDUĆNOSTI BY ORA ÏTO Tako jednostavno, a tako kompleksno

Gorenje, jedan od vodećih europskih proizvođača kućanskih uređaja, poznat po uspješnim suradnjama s najpoznatijim imenima iz svijeta dizajna, ekskluzivno je predstavio novu liniju kućanskih uređaja Gorenje by Ora ïto.

Deset godina nakon prve, iznimno uspješne suradnje, potvrđena je vještina u stvaranju naizgled jednostavne, a istovremeno kompleksne dizajnerske linije.

Gorenje by Ora ïto kuhinjski uređaji te mali kućanski uređaji reflektiraju već poznati jedinstveni stil francuskog dizajnera, takozvani simplexity – stil koji rastvara kompleksnost u čiste i jednostavne linije.

Tako jednostavno, a tako kompleksno. Baš kao što su i kuhinjski uređaji koji krase moderno uređen dom.

Glatko crno ili bijelo staklo prekriva uređaje, a u kombinaciji s metalnom drškom stvaraju dizajn koji će položiti svaki test vremena i uzdići se iznad prolaznih trendova.

Ljubitelji stila prepoznat će potencijal pomicanja granica u svojem urbanom okruženju te uživati u kreiranju novih okusa i tekstura te novih kulinarskih eksperimenata, koristeći uređaje iz širokog asortimana Gorenje by Ora ïto kolekcije.

U kuhinji budućnosti nalaze se svi uređaji koji čine život jednostavnijim i lakšim.

Tu su samostojeći hladnjaci – zamrzivači vrhunskih performansi, pećnice velikog obujma koje ispunjavaju sve zahtjeve korisnika, indukcijske ploče koje imaju napredna tehnološka rješenja poput PowerBoosta ili BridgeZone funkcija, zidne ili otočne nape koje plijene pažnju minimalističkim dizajnom, te perilice posuđa koje imaju kapacitet do čak 16 servisa posuđa, a za potpuno suho posuđe pobrinut će se funkcija TotalDry.

  • Gorenje je oduvijek bio predvodnik u svijetu kućanskih uređaja. Kad su u pitanju napredna tehnološka rješenja, naši uređaji prate vrhunske standarde, no, kako bi kuhanje bilo istinski užitak i čarolija, potreban je savršen dizajn koji je istovremeno inovativan, jednostavan i intuitivan.

Upravo tako možemo opisati kolekciju Gorenje by Ora ïto koja osvaja svojom izvrsnošću, profinjenošću i koja je jednostavno čarobna. Ovo je kolekcija koja će se savršeno uklopiti u moderan dom i urbani stil života, izjavio je Damir Dražetić, direktor Gorenja Zagreb.

Ljubav prema dizajnu i velika želja za stvaranjem posebnih i personaliziranih proizvoda, potaknula je Gorenje na nastavak partnerstva s kreativnim francuskim dizajnerom, koji je svojim provokativnim idejama i neobičnim pristupom stvorio luksuzne uređaje koji se mogu uklopiti u svaku kuhinju, a naprednim tehnološkim rješenjima iz Gorenja uvelike olakšati kuhanje što je svojom kulinarskom prezentacijom najbolje pokazao poznati chef Mario Mihelj iz zagrebačkog restorana El Toro.

Kreativni francuski dizajner oduvijek je poznat po pomicanju granica dizajna kako bi kreirao proizvode koji se odlikuju bezvremenskom estetikom i jednostavnošću.

Provokativne ideje potaknule su njegov uspon na sam vrh svijeta dizajna.

Na samom početku karijere predstavio je svoj dizajn i ideje za virtualne proizvode, potpisane od strane poznatih brandova, na svojoj internetskoj stranici.

Ljudi su počeli naručivati proizvode koji zapravo ne postoje. Louis Vuitton, Nike, Gucci, Swatch, Apple i Levi’s te druge velike kompanije mogle su tužiti mladog, drskog dizajnera, no bili su toliko oduševljeni njegovim radovima da su ga, umjesto tužbe, zaposlili.

Nasljeđe koje su zajedničkim snagama stvorili Gorenje i Ora Ïto u posljednjih desetak godina široko je priznato zahvaljujući kombinaciji jedinstvenih dizajnerskih karakteristika i trajne praktičnosti, a ova uspješna suradnja traje već više od jednog desetljeća.

...