FOTO Zavirili smo na hrvatske mini kruzere da vidimo što tamo ima

Ljeto je bilo radno, tako da nismo popakirali nekoliko majica kratkih rukava i tunika, kupaći kostim i dobro raspoloženi proveli nekoliko nezaboravnih dana krstareći sjevernojadranskim otocima.

Nismo imali priliku opustiti se i dozvoliti kapetanu i posadi broda, kuharu posebice, da budu dobri prema nama, a mi da se kupamo, sunčamo, lješkarimo ili istražujemo plave dubine Jadrana, ronjajući onako plitko.

Svake večeri na krstarenju kušali bismo specijalitete u restoranima druge luke i upustili se u otkrivanje mjesta u kojem smo se našli…

Black Swan

Ali, nije sve propušteno, kad-tad, soon, very soon, past će neko krstarenje, a dotad gledamo fotografije i pomalo se uživljavamo, da nas kad krenemo na put ne bi od sve te ljepote – kolpalo. Zato smo sada na nizinskim pripremama.

Tijekom priprema, saznajemo da je dvadeset i petu godinu djelovanja agencija Katarina line obilježila dodavši svojoj floti nekoliko prinova, brodova premium superior kategorije Moonlight i Dream, brodova deluxe superior kategorije Avangard i deluxe kategorije Aquamarin.

Infinity

 

Idući tjedan svečano će predstaviti još jedan brod, dugačak 48 metara i širok 8,6 metara, a radi se o MB Maritimo, brodu deluxe superior kategorije, koji će 26. rujna iz splitske luke krenuti na svoje prvo putovanje.

Brod pruža komforan smještaj za 36 putnika u devetnaest luksuznih kabina, a uz ostale moderne pogodnosti krasi ga hidromasažni bazen na palubi.

Dino Vuković i njegova obitelj, vlasnici MB Maritima, svoje su dugogodišnje partnerstvo s agencijom Katarina Line započeli brodom Toma traditional ensuite kategorije, a nakon toga i brodom Vjeko, premium kategorije. To će se partnerstvo u istraživanju otoka i obale prelijepog Jadranskog mora nastaviti i očvrsnuti, sigurni su u turističkoj agenciji Katarina Line.

Pa smo, dok smo na pripremama, malo virili po brodovima, sve smišljajući koje bismo destinacije mogli obići. Dajte, virite i vi malo.

Avangard

 

...