DOM IZ SNOVA Emisija koja mijenja živote na Novoj TV od 2. listopada

Nova TV predstavlja novu emisiju pod nazivom ”Dom iz snova” čija je misija pomoći potrebitima, ljudima koji žive na rubu egzistencije i učiniti im život ljepšim, kvalitetnijim.

Svi zaslužuju bolje životne uvjete, topao i opremljen dom funkcionalnim prostorijama, no mnogi nisu u mogućnosti priuštiti si ni elementarne stvari.

Serijal od deset emisija čije emitiranje počinje 2. listopada, pomaže ljudima i otkriva snažne životne priče koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Iz emisije u emisiju gledatelji imaju priliku upoznati brojne obitelji, od kojih su većina s malom djecom, koje nemaju osnovne uvjete za život i koje malim prihodima jedva pokrivaju svakodnevne troškove. Oni nisu u mogućnosti svojoj djeci osigurati kvalitetan životni prostor i uvjete za dostojanstveno odrastanje. Na rubu su siromaštva.

Vlaga, loša izolacija, nedostatak podova, hladnoća, namještaj koji je star i oronuo ponekad čak i pokupljen sa smetlišta, samo su djelić onoga s čime brojne obitelji svakodnevno žive.

Loši uvjeti života odražavaju se prije svega na njihovo fizičko zdravlje, a osim toga osjećaju se i potpuno zaboravljeni i ostavljeni od društva.

Misija emisije Nove TV je ući u njihove domove, preurediti ih i učiniti im svakodnevni život ljepšim, humanijim i zdravijim. U svakoj epizodi pomoć stiže jednoj takvoj obitelji. Kroz serijal postajemo svjedoci velikih promjena u njihovim životima te okretanju nove stranice njihove svakodnevice koja ih nije mazila.

”Dom iz snova” donosi živopisne priče ljudi koji su prošli teška razdoblja, gubitke, boli te koji u svojoj neimaštini nisu bili nikada u prilici ulagati u svoje kuće, stanove, renovacije. Upravo će im ova emisija dati priliku za novi početak, a ekipa majstora, građevinara i stručnjaka predvođena voditeljem i dizajnerom Samirom Šećerkadićem dat će sve od sebe da ovim obiteljima otvore vrata doma o kojem su dugo maštali. Renata Končić Minea će se pobrinuti da dobro upoznamo obitelji, kojima je kamera ”Doma iz snova” ušla u dom, ali i koja će zabilježiti svaku srušenu ciglu, podignuti novi zid, postavljeni krov, zamijenjen prozor, kao i sve ostale radove koje će biti potrebno napraviti da bi se napravila kvalitetna transformacija nečijeg kućanstva.

Jedno je sigurno – preuređenjem domova mnogi osmijesi bit će vraćeni na lica, mnogima će životi iz temelja biti promijenjeni, a nakon nužnih radova i promjena u ove domove stiže i nada za neki novi početak.

Tko je sve dobio priliku za dom kakav nisu mogli ni sanjati, kako će reagirati obitelji kada po prvi put uđu u svoju novu kuću ili stan te koja ih sve iznenađenja očekuju, saznat ćemo u novoj humanitarnoj emisiji Nove TV.

...