MERKUR U VAGI DO 17. LISTOPADA Ne propustite dobru priliku zbog neodlučnosti

Nakon što se u znaku Djevice bavio analizom, pospremanjem, čišćenjem i uklanjanjem nepotrebnog, Merkur mijenja znak i prelazi u diplomatsku i prijateljsku Vagu pa će se više baviti odnosima i društvenim vezama.

Merkur će u znaku Vage boraviti od 30. rujna do 17. listopada, kada će prijeći u znak Škorpiona.

Tijekom boravka Merkura u znaku Vage u prvi plan dolaze međuljudski odnosi. Ovaj Merkur je prirodni diplomat koji uvažava tuđe mišljenje i stavove i koji teži uspostavljanju harmoničnog odnosa sa svojom okolinom. Ugodan je i topli sugovornik, kao i vrlo vješt pregovarač.

U ljubavi mu je bitno da ima intelektualnu vezu s voljenom osobom. Ne voli nametanje tuđeg mišljenja već civiliziran i miran razgovor sa svojim partnerom pa će svaki sukob nastojati riješiti bez puno galame.

Prema prijateljima i poznanicima odnosi se na uljudan i šarmantan način, a također voli da su mu prijatelji naklonjeni i pristupačni. Najčešće ima širok krug prijatelja i poznanika, no ponekad zbog mentalne lijenosti zanemaruje te veze ili ih nedovoljno održava.

Ovaj Merkur, između ostalog, voli umjetnost i uživa u književnosti. Kultura mu je važna i često ga možete sresti na raznim izložbama, predstavama i koncertima. Ako se i sam ne bavi umjetnošću, uvijek je spreman biti podrška drugim umjetnicima.

Dok Merkur bude boravio u znaku Vage lakše ćemo uspostavljati odnose i ulaziti u razgovore s drugima, kao i uravnotežiti naše mišljenje. Naša komunikacija će biti na zavidnoj razini pa ćemo se lijepo slagati s okolinom.

Idealno je vrijeme za „zakapanje ratnih sjekira“ i „izgradnju mostova“ koji će nas povezati s drugima.

Ovo je vrijeme u kojem će se cijeniti iskrenost, strpljenje i tiho izgovorene riječi. Bit ćemo ljubazni i vrlo komunikativni, a najvažnije će nam biti održati mir i harmoniju u odnosima.

Sada je dobro vrijeme za poraditi na svojim pregovaračkim vještinama ili se okušati kao govornici, savjetnici ili posrednici. Vrijeme je za istinu zbog čega ćemo težiti fer i korektnim odnosima i nećemo željeti nepotrebno ulaziti u rasprave.

Bilo kakvo nepredviđeno mijenjanje situacije sada bi kod nas moglo stvoriti stres jer će nam biti bitno da sve probleme proučimo i polako donesemo odluke. No, vrlo je važno da razmatranje problema ne traje predugo kako ne bismo propustili dobru priliku zbog neodlučnosti, koja je još jedna karakteristika Merkura u znaku Vage.