KRIMI SERIJA NA DOMA TV Genijalna dr. Brennan i zgodni agent Booth rješavaju strašne zločine

Doma TV na male ekrane od 4. listopada donosi drugu sezonu nagrađivane kriminalističke serije ‘Kosti’ o timu iz Instituta Jeffersonian koji zahvaljujući svojoj stručnosti i odličnom timskom radu uspješno rješava najstrašnije zločine.

U drugoj sezoni, briljantna forenzička antropologinja dr. Temperance Brennan (Emily Deschanel) susreće se s novim izazovima, a na mjesto voditeljice Odjela za forenziku dolazi dr. Camille Saroyan (Tamara Taylor), koja dijeli zajedničku prošlost s agentom Boothom…

Briljantna forenzička antropologinja dr. Temperance Brennan (Emily Deschanel) zbog visoke inteligencije i društvene nesnalažljivosti – s iznimkom Bootha – najugodnije se osjeća s jednako genijalnim kolegama u medicinsko-pravnom laboratoriju Jeffersoniana.

Angela Montenegro (Michaela Conlin), umjetnica specijalizirana za trodimenzionalne rekonstrukcije mjesta zločina i lica žrtava, najbolja je Brennanina prijateljica.

Brennanin postdiplomski student i pomoćnik Zack Addy (Eric Millegan) čudo je od djeteta s kvocijentom inteligencije genija.

“Kukcoljubac” dr. Jack Hodgins (T. J. Thyne), teoretičar je urota te stručnjak za kukce, spore i minerale.

Nakon što je Brennan otkrila barem dio šokantne istine o pravim identitetima svojih roditelja, majčinu ubojstvu i očevu nestanku, Booth je obećao da će upotrijebiti sve FBI-jeve resurse i slijediti slabašne tragove kako bi pronašao Brennanina oca i pružio joj odgovore za kojima je zadnjih 15 godina tragala.

Art Streiber/FOXÊÊ

U drugoj sezoni Brennan se vraća s odmora te se iznenadi otkrivši da ima novu šeficu, nedavno zaposlenu voditeljicu Odjela za forenziku u Jeffersonianu, prvoklasnu patologinju dr. Camille Saroyan (Tamara Taylor) koja dijeli prošlost s Boothom.

FBI-jev agent Booth ima problema s neprijateljskim odnosom s majkom svoga sina, a Brennan i Hodgins postaju novim žrtvama serijskog ubojice. Ubojstvo bivšeg FBI-jeva agenta razotkriva desetljećima staru urotu u koju je možda upleten Brennanin otac. Bootha tijekom istrage ubojstva otme šef mafije, a Brennan pomoć dobiva s neočekivane strane…

O glumcima
Carin Baer/FOX

DAVID BOREANAZ (Seeley Booth)

David Boreanaz dojmljiva je ličnost čiji karizmatični šarm glavnog glumca dolazi do izražaja na filmu, kao i na televiziji i pozornici.

Osim što glumi glavnu ulogu u Kostima, on je i producent, a često preuzima i treću dužnost kao redatelj.

Režirao je 100. epizodu serije, kao i napete finalne epizode 10. i 11. sezone, između ostalih.

Boreanaz je glumio u dramskoj seriji Full Circle.

U toj seriji od deset epizoda svoj televizijski debi imao je i filmski i kazališni scenarist Neil LaBute.

Na velikom ekranu Boreanz je glumio u neovisnoj sportskoj drami The Mighty Macs uz Carlu Gugino, napetoj drami Officer Down, neovisnoj crnoj komediji Suffering Man’s Charity, filmu These Girls, premijerno prikazanom na filmskom festivalu u Torontu 2005. godine, filmu Valentinovo, filmu Vrana 4 uz Dennisa Hoppera i filmu The Hard Easy, uz Brucea Derna i Veru Farmigu. Također je posudio glas Halu Jordanu (ili Green Lanternu) u animiranom filmu Liga pravde: Nova granica. Iako je tek počinjao kao glumac kad je dobio ulogu u seriji Buffy, ubojica vampira, Boreanaz je postigao instantnu slavu s ulogom misterioznog i izmučenog Angela. Tu je ulogu nastavio i u svojoj vlastitoj seriji Angel. Također je režirao epizode serija Angel i Nepogrešivi instinkt.

EMILY DESCHANEL (dr. Temperance Brennan)

Kao talentirana i odmjerena glumica, Emily Deschanel skupila je dojmljivu listu uloga tijekom karijere, a sa svakom je rasla. Za svoju ulogu dr. Temperance Brennan, Deschanel je dobila tri nominacije za nagrade Teen Choice za dramsku televizijsku glumicu, tri nominacije People’s Choicea za omiljenu televizijsku dramsku glumicu, jednu za omiljenog televizijskog borca protiv zločina i, zajedno s kolegom Davidom Boreanazom, nominaciju za omiljeni televizijski duo. Uz to Deschanel je i režirala prvu epizodu oproštajne sezone serije Kosti.

Na velikom ekranu Deschanel je glumila u filmu redatelja Nicka Cassavetesa Čuvarica svoje sestre s Cameron Diaz, Abigail Breslin i Jasonom Patricom i u filmu Jerryja Bruckheimera Put slave, uz Josha Lucasa, Dereka Lukea i Jona Voighta. Također je glumila i u Studengori redatelja Anthonyja Minghelle, Alamu redatelja Johna Leeja Hancocka, Spidermanu 2 redatelja Sama Raimija, Tihom vrisku redatelja Stephena Kaya i filmu Easy redateljice Jane Weinstock. Deschanelini televizijski nastupi uključuju epizodne uloge u serijama Crossing Jordan i Providence. Osim toga pojavila se i u miniseriji Rose Red autora Stephena Kinga.

MICHAELA CONLIN (Angela Montenegro)

Michaela Colin etablirala se kao jedan od najtraženijih holivudskih talenata i dobila nominaciju za nagradu Asian Excellence u kategoriji sporedne televizijske glumice za svoju ulogu u Kostima. Conlin se pojavila u drami The Disappointments Room s Kate Beckinsale i Cijeni istine s Matthewom McConaugheyjem i Bryanom Cranstonom. Glumila je i u filmu Baby Baby Baby, koji je osvojio nagradu Comedy Vanguard na filmskom festivalu u Austinu 2015. godine. Također je bila koproducentica neovisnog filma Sparrows Dance. Conlin ima i bogatu televizijsku karijeru koja uključuje uloge u dramskim serijama Mds, The D. A. i The It Factor.

ERIC MILLEGAN (Zack Addy)

Eric Millegan pojavio se u sudskoj drami redatelja Sidneyja Lumeta 100 Centre Street. Također je ostvario ulogu u neovisnom erotskom filmu On_Line, koji je uključen u službeni izbor filmskih festivala Berlin, Sundance i Cinequest. Millegan je također imao ulogu u neovisnom filmu redatelja Marga Romera The Phobic. U tom psihološkom trileru glumi briljantnog programera koji razvije novi softver za analizu pacijenata prije liječenja te postane opsjednut jednom pacijenticom s vrlo mračnom prošlošću. Prije negoli se probio u Los Angelesu, Millegan je 10 godina nastupao u kazalištu.

TAMARA TAYLOR (Camille Sarroyan)

Karijera Tamare Taylor započela je brzim uspjehom u reklamama za nacionalne televizijske kuće. Nekoliko mjeseci nakon dolaska u Los Angeles iz Toronta, u kojem je odrasla, dobila je uloge i na televiziji i u filmu.

Prva velika prilika došla je u obliku stalne postave u seriji Party of Five, u kojoj je glumila uz Matthewa Foxa. Zatim je glumila u drami Stevena Bochca, City of Angels, s Blairom Underwoodom; uz Paulu Marshall u Hidden Hills te Denise Richards i Ericom Balfourom u Sex, Love & Secrets. Među desetke gostovanja ubrajaju se uloge u popularnim serijama kao što su Lost, Numb3rs, CSI: Miami i NCIS.

Taylor je glumila i u filmskim hitovima poput Diary of a Mad Black Woman Tylera Perryja; ZF avanturi Jossa Whedona Serenity i romantičnoj komediji Senseless uz Davida Spadea i Ripa Torna. Glumila je i u od kritike hvaljenom biografskom filmu za kabelsku televiziju Introducing Dorothy Dandridge. Bila je glas Wonder Woman u animiranome filmu Justice League: Gods & Monsters, uz Benjamina Bratta i Michaela C. Halla.

...