UDOBNA, A NIJE ŠLAPA Boromine i Startasice fine nastanile se u novootvorenom webshopu Borova

Štikla nije, al’ visinu ima. Šlapa nije, al’ udobna je svima. Ni odveć neotesana, ni odveć fina iz Borova stiže lijepa Boromina. I ne samo ona, nego i Startasice u raznim varijantama, koje se odnedavno mogu kupiti i putem webshopa.

Aktualnu kolekciju Boromina koje su za oko zapale svakoj odvažnoj trendseterici (zar se stvarno pitate koja obuća krasi nožice naše redakcije u ljetnom izdanju?!) čini šest veselih i razigranih modela – Neon Kick Black, Morčići, Etno Red, Leoskop, Ježinci i Jednobojni Burgundy koji se s lakoćom sljubljuju uz sve modne kombinacije i nosivi su u svim ljetnim prilikama. Namijenjene su ženama koje vole udobnost i istovremeno biraju biti drukčije. Vidjet ćete lako da su u svaki par Boromina ručno utkani prirodni materijali i… Ljubav iz Vukovara.

Plavi jednorog postoji

Na policama webshopa pojavila se i kolekcija Startas espadrila. Idealna obuća za ljetne dane jer su mekane, lake i udobne, jednostavne za obuvanje (i izuvanje), te ukrašene raznim dezenima. Kao i Startasice, napravljene su od platna i gume dobivene iz kaučuka, a dostupne su u modelima Blue Unicorn, Jungle boogie, Ježinci, Dalmatineri ili Magnolia.

Nove dječje avanture mogu se ovog ljeta odvijati u čak šest višebojnih modela, koje potpisuje dizajnerica Iva Ćuković Spajić. Dječja kolekcija obuhvaća modele Magnolia, Happy canvas, Jungle boogie, Pink unicorn, Dalmatiner te Diagonal Blue. A kako je dobro da i odrasli budu u nekim stvarima kao djeca, tako i njihove Startasice krasi tih šest dezena, a dodane su im na izbor još i Grand terazzo marable, Ježinci, Pink Banana, Leonard, Sailor in love te Summer.

Borosana je na tržištu od 1968. Oko jednu godinu razvijao ju je tim stručnjaka na čelu s dr. Brankom Strinovićem, ortopedom iz Zagreba. Stvorena je po anatomskim svojstvima ženskog stopala i bila je isključivo namjenska obuća kreirana za žene koje dugo stoje ili puno hodaju. Dnevno ih se proizvodilo 1600 pari, dakle, više od 200 tisuća pari tijekom prvih godina. Proizvodile su se u bijeloj i plavoj boji, a one crne pojavile su se krajem 80-ih. Sredinom 70-ih i početkom 80-ih proizvodnja Borosana dostiže svoj maksimum. Tijekom jedne smjene, za 8 radnih sati, proizvodilo se čak tisuću pari, što je godišnje prelazilo 500 tisuća pari. Nakon uspješnog redizajna Startasica, 2008. godine odlučilo se i Borosanama dati novi dizajn platna. Tako je Borosana do tada poznata samo kao radna obuća, postala poželjan modni, ali i izazito udoban modni dodatak.

Zamisli i dobit ćeš

Startasice krase kvaliteta i jednostavnost, a tajna se krije u ručnoj izradi. Naime, svaka tenisica tijekom proizvodnje, pri kojoj se koriste prirodni materijali kao što su platno od stopostotnog pamuka i guma dobivena iz kaučuka, prođe kroz dvadesetak vrijednih ruku.

Razmišljajući o prednostima Borova d.d. u odnosu na konkurenciju i istražujući nove tržišne potencijale, nastala je ideja o custom made proizvodnji obuće Startas, Rubber, Boromina, Borosana, espadrila i svih vrsta gumenih čizama. Custom made, ili proizvodnja prilagođena pojedinom brendu i partneru, pokrenuta je u proljeće 2015. Tijekom samo nekoliko mjeseci proizvodi su postali iznimno popularni kao promotivni ili prodajni artikli zbog svoje kvalitete, originalnosti i vrlo prihvatljive cijene.

U prosjeku svaki se komad obuće brenda Borovo sastoji od desetak dijelova i većinu njih moguće je personalizirati.

Tako primjerice gornjište može imati otisnute razne motive, vezice se mogu razlikovati, a prsteni oko vezica ili obrub potplata biti u različitim bojama. Razne tehnike tiska na gornjište ili aplikacije logotipa u pridonose vrhunskoj kvaliteti i izgledu.

Borovo je osnovano 1931. godine sa sjedištem u Vukovaru, a tijekom proteklih 85 godina izgradilo je svoj identitet, i to ne samo u Hrvatskoj, stvaranjem moderne, urbane, sportske i radne obuće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.