ĐELO HADŽISELIMOVIĆ NEMA MIRA NI U MIROVINI S Discovery filmom pokrenuo DokuTV

Od ponedjeljka 2. listopada, na kablovskim se mrežama emitira novi dokumentarni kanal nazvan DOKUTV.

Posebnost tog kanala je u tome što je to prvi takav kanal u vlasništvu jedne hrvatske tvrtke, te što je cjelokupan program DOKUTV-a odabrala ‘živuća legenda’ kad je o dokumenatarnim filmovima riječ – Đelo Hadžiselimović.

DOKUTV će u prvom mjesecu emitiranja moći gledati korisnici B.neta i Vipneta, i to u osnovnom paketu, te evotv-a, u buketu dokumentaraca i HD buketu.

Kako Đelo Hadžiselimović nije mirovao nakon odlaska u mirovinu, tako je svoje dokumentarističko-televizijsko znanje udružio s hrvatskom tvrtkom Discovery film, poznatoj po distribuciji izvrsnih nagrađivanih filmova iz cijeloga svijeta, a koji su ujedno i organizatori Vukovar Film festivala te vlasnici kablovskog filmskog kanala KINOTV.

Taj spoj rezultirao je ‘rođenjem’ DOKUTV-a čiji će se program prikazivati 24 sata dnevno i koji će obilovati raznovrsnim dokumentarcima koje je, jedan po jedan, odabrao upravo Đelo Hadžiselimović.

Tematski, program će sadržavati putopise, teme iz kulture, ekologije, znanosti, povijesti, glazbe, ali će se baviti i avanturama, lifestyleom, slavnim osobama, aktualnim događanjima i tako dalje. Uz to, bit će to kanal koji će prikazivati premijerne dokumentarce, kanal čiji je sadržaj dijelom sinkroniziran, kanal za sve one koji žele znati više, kao i kanal za sve zaljubljenike u taj sve popularniji žanr sedme umjetnosti.

Budući da je Discovery film poznati distributer i dugometražnih dokumentarnih filmova, tako će svake subote i nedjelje u 20 sati biti prikazivani recentni, cjelovečernji dokumentarci koji pokrivaju širok raspon tema. Primjerice, u listopadu će biti prikazana dva filma s modnom tematikom Rasprostrite moj pepeo u Bergdorfu i Prvi ponedjeljak u svibnju, nogometni Barcelona: San o nogometnom savršenstvu, kulinarski Noma – najbolji restoran na svijetu, politička komedija Michaela Moorea Gdje je sljedeća invazija