PUN MJESEC U OVNU Akcija, vjeruj u sebe, slijedi svoje želje, guuuraj dalje!

U četvrtak, 5. listopada u 20:41 sati, puni Mjesec pojavit će se na 12°43′ znaka Ovna.

Sunce će tada biti na 12°43′ znaka Vage i činit će opoziciju s Mjesecom. Ovakav položaj Sunca i Mjeseca najviše će utjecati na osobe s osobnim planetima od 9° do 17° kardinalnih znakova, odnosno Ovna, Raka, Vage i Jarca.

Puni Mjesec je faza „širom otvorenih očiju“, vrijeme kada smo svjesni nečega što je ranije bilo skriveno ili nije u potpunosti priznato. Dolazi do kulminacije i završetka nečega što smo započeli za vrijeme mladog Mjeseca zbog čega osobno djeluje na sve nas.

Puni Mjesec u Ovnu tražit će od nas da se pokrenemo i da poduzmemo neku akciju, a ne da se skrivamo u svojoj sjeni kao što smo činili za vrijeme punog Mjeseca u Ribama. Ovaj puni Mjesec ohrabruje nas da vjerujemo u sebe i da unatoč raznim životnim preprekama neprekidno guramo dalje. Došlo je vrijeme da slijedimo svoje želje i krenemo putem koji smatramo ispravnim jer život u prošlosti više nije opcija.

S obzirom da je Mjesec u znaku Ovna i naglasak stavlja na „ja“, a da mu je na suprotnoj strani Sunce u Vagi koje naglasak stavlja na „mi“, za vrijeme ovog punog Mjeseca odnosi bi mogli dobiti neku drugu dimenziju. Bit će dosta emocija i romantike, ali i svođenja računa u nekim odnosima.

Sada se suprotstavljaju dvije energije – energija Vage koja teži zajedništvu, kompromisu i uravnoteženju te energija Ovna koja u prvi plan stavlja autentičnost, samostalan napor i rivalstvo. Za vrijeme ovog punog Mjeseca vrlo je bitno pronaći ravnotežu između te dvije strane, odnosno između ispunjavanja naših osobnih potreba i brige koju pokazujemo za druge. Zanemarivanje bilo kojeg od ta dva dijela nas, može nam nanijeti štetu zbog čega je sada izrazito važno naći balans i uskladiti ove dvije energije.

Za vrijeme ovog punog Mjeseca potrebno je izraziti svoje osjećaje jer će oni i ovako i onako izbiti na površinu. Puni Mjesec simbolično „osvjetljava“ emocije koje smo zakopali negdje duboko unutar sebe pa je sada vrijeme da se s njima suočimo. Tijekom sljedeća dva tjedna otkrit ćemo pouku i poruku ovoga punog Mjeseca za nas, a do tada je bitno održati ravnotežu između individualnosti i zajedništva te se odvažiti koračati putem svoga srca.