HOROSKOP ZA PONEDJELJAK, 19. TRAVNJA Sretan rođendan dragi Bikovi

Merkur i Sunce danas ulaze u Bika, pa ćemo doživjeti nagli energetski pomak iz vatrene energije Ovna u zemljanu energiju Bika.

Merkur u Bika ulazi oko podne, pridružujući se Veneri i Uranu koji već se nalaze u ovom senzualnom i sporom znaku Biku. Pozornost na jednu po jednu stvar može nam pojednostaviti život tijekom ovog ciklusa, ali trebali bismo pripaziti na previše konzervativno ili kruto razmišljanje.

Merkur će boraviti u Biku do 3. svibnja, a Sunce do 20.svibnja.

U večernjim satima Sunce će ući u Bika, Bik je drugi od tri znaka proljeća i on je fiksni i zemljani znak. Sa Suncem u Biku više smo praktični, materijalni i senzualno orijentirani. Naše su sigurnosne potrebe jake, a možemo biti i posesivni ili tvrdoglavi. Bik je odan svima i vrlo je pouzdan. Bik se bavi konkretnim koracima i konkretnim rezultatima. Ako smo se u sezoni Ovna osjećali nadahnuto i smislili mnogo ideja, sada je vrijeme da se stvari dogode. Bik će nam pružiti praktičnu inteligenciju i izdržljivost koji su nam potrebni da se naše ideje ostvare. Ono što morate pripaziti u narednih mjesec dana je da izbjegavate tvrdoglavost i odlazak u zonu udobnosti.

Mjesec započinje tjedan u ljubavnom znaku Raka. Rak je kardinalni i vodeni znak. Kardinalni su znakovi svrhoviti, izravni i snažni. Vodeni znakovi bogati su i duboki u osjećajima. Ne podcjenjujte snagu ovog osjetljivog znaka. Osjetljivost i snažna ljubavna veza rezultiraju potrebom zaštite onih koji su voljeni.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

Dunja Fućak

Moje putovanje s astrologijom počelo je davne 1988. godine, kad sam imala 14 godina. Knjiga koja me najviše zainteresirala za astrologiju bila je "Ne vjerujte - provjerite!" našeg poznatog astrologa Mile Dupora. Nakon što sam pročitala mnogo knjiga, 1999. sam krenula u školu astrologije kod vrhunskog riječkog astrologa Damira Jovetića, koji mi je i dan-danas jedan od najdražih učitelja. Nakon toga sam nastavila svoje obrazovanje u raznim školama astrologije. Osim osnovnih tečajeva astrologije, završila sam specijalizirane tečajeve za horarnu astrologiju, medicinsku holističku astrologiju, poslovnu astrologiju, psihološku astrologiju, astrokartografiju te karmičku astrologiju. Koliko je to područje astrologije zanimljivo, pokazuje podatak da je tečaj karmičke koji sam osmislila, postao moj najpopularniji tečaj. Od početka svoje karijere, od 1997. do 2007. godine, vodila sam trgovine ezoterije "Luč" i "Zenit" u centru Rijeke. Kako imam ascendent u znaku Strijelca, puno sam putovala i učila sve do 2007. godine, kada sam pokrenula svoju školu astrologije. Kao pravi Strijelac, traganje za istinom, putovanje i prenošenje znanja moja su misija i strast. Od 2014. godine, kada mi je tranzitni Uran aktivirao šestu kuću posla, započela sam s online tečajevima astrologije. Posebno me zanimaju poslovna astrologija, budući da sam od svoje 18. godine privatni poduzetnik, te karmička i psihološka astrologija.