ELFSOVO DIVLJE CVIJEĆE Najjednostavnija, a opet najkompleksnija kolekcija

Dizajnerski dvojac ELFS sinoć je u šestom paviljonu na Zagrebačkom Velesajmu predstavio svoj Wild Flower.

Tako su, naime, nazvali svoju žensku i mušku kolekciju za jesen/zimu 2017/18.

Iznenađenje večeri  bila je Zdenka Kovačiček koja je svojim retro hitom Frka iz 1984. godine započela reviju. Hit koji je nastao 1984. godine poslužio je kao uvod u spektakl koji je uslijedio izlaskom manekenki i manekena koračanjem po impresivnoj minimalističkoj pisti dugoj više od 60 metara. Za glazbenu pozadinu bio je zadužen elektro-pop sastav Nipplepeople, koji je izveo svoje najveće hitove poput Zaljubit ću se sutra te naravno, njihove obrade Zdenkine Frke. Upravo se taj njihov retro elektro-pop zvuk, sjajno nadopunjavao s kolekcijom koja također spaja dašak retra, prelaska iz 70-ih u osamdesete, interpretiran na jedan posve nov, beskrajno šarmantan način.

Naziv kolekcije Wild Flower opravdali su romantični motivi poljskog cvijeća koji se u kolekciji provlače kao uzorci na tkaninama ili pak štikovi na ženskim puloverima.

Jedan od glavnih aduta dizajnera u ovoj kolekciji su haljine na preklop koje dolaze u više dužina, a posebno su atraktivne one najjednostavnije lepršave duge punog kruga s prorezom. Osim elegantnih i ženstvenih haljina koje su zastupljene u svim dužinama, mogla su se vidjeti i odijela za nju i njega, muške i ženske parke za zimske dane i kožne jakne. Na pisti su predstavljene i atraktivne visoke čizme, salonke i plišane sandale na platformu koje su se nadopunjavale s plišanim torbicama čineći tako zaokruženu modnu priču.

Na reviji je prikazano više od trideset modela. Retro makeup osmislila je Iva Beričić, a za frizure je zaslužan Mario Vidaček.

– Wild flower je jedna od naših najjednostavnijih kolekcija no, istodobno najkompletnija i najsofisticiranija do sad. Kao inspiracija nam je poslužilo poljsko cvijeće koje ima jednu posebnu nenametljivu ljepotu te predstavlja slobodu i drskost, a to je ono što smo htjeli prikazati ovom kolekcijom, izjavio je Ivan Tandarić, jedan od dizajnera poznatog dvojca.

– Zadnjih mjeseci radeći na kolekciji, navukli smo se na Nipplepeople i kroz njih smo iznova zavoljeli Zdenku Kovačiček, koja je “divlji cvijet” naše estrade. Presretni smo i počašćeni što su ovakvi sjajni nekonvencionalni umjetnici bili dio ove naše priče, dodao je Aleksandar Šekuljica.

Zdenka Kovačićek sa zadovoljstvom je prihvatila poziv dvojca ELFS za sudjelovanjem na reviji, a pred njom je posljednjih dana vrlo uspješan modni tjedan.

– Poziv dragih ELFS-a čiji modni stil jako volim, rado sam prihvatila, a s pripremama smo počeli već prije par mjeseci. Nedavno je uslijedio i poziv Karla Lagerfelda i sve se zapravo odlično poklopilo! Haljina koju sam sinoć nosila je uistinu prekrasna, a jako sam sretna što su ovi mladi dečki odabrali baš pjesmu “Frka“ koja im je poslužila kao inspiracija za reviju. Velika je stvar kad se mlada generacija sjeti i sluša te naše stare pjesme, a ja se uvijek trudim ići u korak s vremenom zbog čega je i nastala ova nova verzija pjesme. Nikad nisam bila u ovakvoj gužvi i ludnici, ali vjerojatno je to kozmička pravda – svemir se uvijek pobrine da sve sjedne na svoje mjesto i da se stvari poslože kako treba!

Revija dvojca ELFS ponovo je imala i humanitarnu notu. U suradnji s udrugom „RTL pomaže djeci” prikupljen je novac koji će sigurno razveseliti djecu i uljepšati im nadolazeće blagdansko doma godine. Ponovila se i suradnja s časopisom Cosmopolitan.

Fotografije Saša Zinaja.