Jeste li probali ovaj burger?

Biljni burgeri prepuni su proteina, vlakana i drugih nutrijenata te su bez kolesterola zbog čega su mnogo zdravija varijanta. Velika je prednost biljnih zamjena i što se lako spremaju i nema bojazni od salmoneloze i trihineloze.

Mnogo je vrsta biljnih burgera, a neki svojim okusom, mirisom, teksturom i bojom nevjerojatno podsjećaju na burgere od mesa, i to bez konzervansa i umjetnih boja. Svakim danom tehnologija njihove proizvodnje još više napreduje, kao i njihova dostupnost u trgovinama i u restoranima brze hrane.

„Svi koji su probali neki veganski burger pričaju o svojem dobrom iskustvu danima nakon toga”, tvrde Prijatelji životinja.

Grahburgeri

Sastojci: 1 mala limenka graha, 1 šalica zobenih pahuljica, ½ šalice sojinih ljuspica, 1 žlica ljutog ajvara, 1 žličica soli, ½ žličice papra, 2 nasjeckana češnja češnjaka

Priprema: Sve sastojke dobro izgnječiti rukama. Pustiti da odstoji pola sata i oblikovati burgere. Peći na lagano nauljenoj tavici za grill. Dobije se 6 većih ili 10 manjih burgera.