OVO JE SVE Kad smo čuli za ovaj studij stvarno smo poželjeli da je istinita ona “nikad nije kasno”

Kad smo na Ceresi vidjeli oglas za ovaj studij, obuzeo nas je neki nemir. Morali smo saznati više o tome.

Gastronomija, naravno. Pa nije ni čudno što mislimo o hrani kad je Mjesec u Biku, a zna se da su Bikovi veliki gurmani. No, na stranu sada astrologija, ovaj studij stvarno zvuči kao najbolji ikad! Možda, entuzijazam splasne nakon doručka 🙂 Dakle…

Prvi međunarodni studij gastronomije u Hrvatskoj što se održava u Visokoj školi Aspira u Splitu, od ove godine počinje i u Zagrebu, a kako bi studentima pružila najkvalitetnije moguće obrazovanje i priliku učiti od najboljih, Aspira je formirala tim koji se sastoji od vrhunskih stručnjaka s područja gastronomije.

Studenti će kroz modernu nastavu aktivno raditi, vježbati i učiti od mnogih uglednih chefova, među kojima su Andrej Barbieri, Denis Galić, Dino Galvagno, Antun Nišević, Branko Ognjenović, Zdravko Perić, Braco Sanjin, Zdravko Tomšić, Denis Zembo, Hrvoje Zirojević i Vincenzo Guarino (nositelj Michelinove zvjezdice). Bit će u mogućnosti sudjelovati na njihovim seminarima i radionicama, a naučena znanja primjenjivati će u moderno opremljenim kuhinjama te će kroz terensku nastavu steći posebno iskustvo upoznavanja hrvatske i svjetske gastro-enološke ponude.

Također, učit će i od nagrađivanih sommeliera poput Siniše Koceića, barmena Jure Vojkovića, bariste Tomislava Mrdeže te Tonća Drlje koji će ih upoznati sa suvremenim trendovima u posluživanju. Kao gosti predavači sudjelovat će i svjetski stručnjaci iz područja gastronomije poput osnivačice i urednice američkog časopisa Gastronomica Darre Goldstein te mnogi drugi. Tijekom nastave, radionica, seminara…, studenti će stjecati vrijedna praktična znanja od istaknutih domaćih i inozemnih stručnjaka iz područja gastronomije, enologije, ugostiteljstva, hotelijerstva, ekonomije, menadžmenta i gospodarstva.

Studenti će u okviru trogodišnjeg studija shvatiti važnost gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja, upoznati se s tehnikama i poviješću kuhanja različitih svjetskih kuhinja, raditi na oblikovanju vrhunskih gastronomskih proizvoda te upoznati moderne kulinarske trendove i naučiti ih primijeniti u praksi.

Suradnja s uglednom Swiss Education Group, jednom od vodećih svjetskih obrazovnih organizacija hotelijerstva i turizma, osigurala je Aspirinim studentima mogućnost nastavka školovanja u Švicarskoj te stjecanje švicarske i američke diplome, što je nedvojbeno jedna vrlo vrijedna pogodnost studiranja na Aspiri.

...