Jedno od najboljih kulinarskih natjecanja ponovno na malim ekranima

Svi vole dobro pojesti, mnogi vole i strastveno kuhati i za štednjakom provoditi sate, no malo tko uživa u čišćenju suđa i kuhinje. Sve što čini kulinarstvo, sve čari, ali i izazove jedne kuhinje, gledatelji će upoznati zajedno s kandidatima MasterChefa kroz uzbudljivu sezonu koja 20. rujna u 21.15 sati kreće s emitiranjem na Novoj TV. Snimanje je u tijeku, tročlani žiri MasterChefa ima pune ruke posla, a da se pritom i dobro zabavlja na setu pokazuje i promo spot u kojem poznati chefovi Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić najavljuju skori start emitiranja.

https://youtu.be/2BrFISp4jhY

Damir Tomljanović, chef s bogatim iskustvom u domaćim i inozemnim hotelima i restoranima, u ovom spotu pokazuje kako to izgleda kad moraš ozbiljno zasukati rukave u kuhinji, a to će zasigurno morati i kandidati MasterChefa kroz brojne izazove koje će proći na svom putu.

”Veselim se sudjelovati u ovom jedinstvenom formatu koji uvijek ukaže koliko nam je kuhinja bliska i koliko je univerzalni jezik među ljudima. Od kandidata MasterChefa očekujem da daju sve od sebe bez obzira na pozitivan ili negativan ishod. Ostavi srce u kuhinji!, izjavio je član žirija Damir Tomljanović koji ističe kako mu je želja da kandidati sudjelovanjem promjene svoj život na bolje te vjeruje da im tu priliku može dati upravo ovaj format.

Početku emitiranja MasterChefa veseli se i jedan od najboljih mladih kuhara hrvatske gastro scene, chef Stjepan Vukadin koji otkriva: ”Nas troje kao prijatelji, kolege i žiri MasterChefa vodimo kandidate kroz njihov put u ovoj najpoznatijoj TV kuhinji, a sebe na tom putu vidim kao strogog i pravednog člana žirija. Dat ću svakako priliku svima u kojima vidim želju za učenjem i napredovanjem. Prvenstveno me zanimaju okusi koji se kriju na tanjuru i to je on čime me kandidati mogu ‘kupiti’.”

Iskusan chef i treći član žirija MasterChefa Melkior Bašić dodaje: ”Od kandidata očekujem red, rad i disciplinu. I poštovanje. Prema svojim kolegama, kuharskoj profesiji, ali prije svega prema namirnici. Tko može postati novi hrvatski MasterChef? Ona ili onaj koji pored talenta i znanja, pokaže i veliku motiviranost i želju za učenjem i napretkom. Fokus, samostalnost i želju da stalno budu bolji. Ako imaju sve to, ništa im ne može stati na putu do pobjede.”

Uzbudljivo MasterChef putovanje započinje na audicijama, a kako su se snašli prvi kandidati ispred žirija, saznat ćemo već u ponedjeljak 20. rujna. Neki će svoj put već na ovoj prvoj postaji završiti, a samo neki će se uspjeti izboriti za daljnje natjecanje i željno iščekivanu MasterChef pregaču. Svi kandidati dijele isti san – da postanu novi hrvatski MasterChef, no tko će ostaviti najbolje od sebe na tanjuru na audicijama, tek ćemo vidjeti, a neka od imena onih koji idu dalje saznat ćemo u prvih šest audicijskih epizoda.

Žiri kandidatima prije samog starta poručuje: ”Kuhajte, hrabro i sa srcem. Kuhajte najbolje do sada!”.

Trideset minuta dano je kandidatima za pripremu jela u predkuhinji i deset minuta ispred žirija u TV studiju kako bi prezentirali svoj tanjur, ali i sebe. Chef Stjepan Vukadin ističe: ”Zapamtite jednu stvar – MasterChef mijenja živote!”

Chef i član žirija Damir Tomljanović ističe kako je MasterChef kuhinja mjesto gdje se snovi ostvaruju, ali i ruše, mjesto gdje je glavna namirnica ustrajnost, a glavno začini sloboda i kreativnost.

Član žirija Melkior Bašić pak ističe: ”Kuhinja je za mene igra, sloboda, posao, ali i najdraži hobi. Alat za istraživanje, kreativnost i osobnost, jedno od najtežih, ali i najljepših zanimanja.”

Bit će zanimljivo vidjeti kandidate koji smatraju da su spremni dati sve za kuhinju, pa čak jednog dana i promijeniti svoje zanimanje.

Stjepan Vukadin ima jasan stav kako izgleda život budućeg masterchefa: ”U kuhinji moraš biti spreman na konstantan rad, uvijek ima nešto novo što se možeš naučiti, vještina koju možeš savladati, granica koju možeš još malo pomaknuti… Jedino tako možeš napredovati i postati bolja verzija sebe.” MasterChef žiri je u potrazi za onima koji ustaju kad padnu, za onima koji su spremni učiti na  svojim pogreškama, za onima koji su svjesni da prosječno nije dovoljno.