PSSST! Predstavite svoje radove na Festivalu nijemog filma, prijave do 15. listopada

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 11. PSSST! Festival nijemog filma koji će se održati od 9. do 11. studenoga.

Ovaj je Festival jedinstven jer temu nijemog filma prezentira na atraktivan način, koji publici nudi nešto više od retrospektive u okviru kronološkog pregleda razvoja filma.

Unatoč brojnim filmskim manifestacijama, nedostaje inicijativa koja bi umjetnicima pružila priliku da se izraze kroz ovaj specifičan način pripovijedanja, što dokazuje da je Festival jedinstven i na globalnoj razini.

Cilj Festivala je upoznavanje nijemog filma u drukčijem svjetlu, kroz fuziju moderne tehnologije i primarne filmske forme.

U natjecateljskom dijelu programa, uz živu glazbenu pratnju, bit će prikazani domaći i međunarodni nijemi filmovi svih žanrova.

Osim natjecateljskog dijela, publika može uživati i u projekcijama remek-djela nijemog filma, kako u filmovima iz zlatnoga doba tako i u suvremenim ostvarenjima.

U današnje vrijeme kada tehnološki napredak omogućava snimanje filma uređajima koji su dostupni svima, svatko je pozvan prezentirati svoju viziju nijemog filma.

Stoga, organizatori pozivaju autore profesionalce i amatere entuzijaste da na festivalu nijemog filma predstave svoje radove te tako daju umjetnički i kreativni doprinos manifestaciji.

Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada 2017. Opće odredbe, te informacije o uvjetima i načinima prijave potražite na službenim stranicama festivalnijemogfilma.com, za sva pitanja zainteresirani se mogu javiti na: pssst.silent.film@gmail.com

...