KLUB ULJANIK Dame i gospodo, Jonathan i Punčke u vašem gradu

U petak, 13. listopada u 22 sata u klubu Uljanik Jonathan i Punčke pripremaju večer za pamćenje.

Riječka indie rock supergrupa Jonathan započela je s radom 2011. kao entuzijastički projekt petorice iskusnih glazbenika. Godinama su Ziro, Husta, Nixon, Rade i Tomo pekli zanat u raznim bendovima da bi se odvažili i ujedinjenim snagama uplovili u neka nova prostranstva.

Generirajući svoju zvučnu sliku kroz područje indie rocka, vrlo brzo se ispostavilo da osnivanje Jonathana neće biti još samo jedna klasična priča na domaćoj sceni, a objava prvog singla “Maggie” krajem 2013., pokazala je kako je put uspješno otvoren i kako zaustavljanja neće biti.

Debi album “Bliss” (2014. ) uvršten je među najbolje albume ovih prostora, a “Communicate”, “Pictures” te “Maggie” postaju učestale na brojnim radijskim postajama.

Slijedi mnoštvo klupskih koncerata i poziva na velike festivale, te gostovanje na rasprodanom koncertu grupe Editors u Zagrebu, a nešto kasnije i europska turneja.

Godine 2015. nastavljaju uspjehe s EP-om “Getting closer is keeping us apart” i rasprodanim koncertom u Tvornici kulture u Zagrebu, a 2016. im izlazi singl “Heaven” koji je najavio novi projekt, dupli konceptualni album “To Love or To Hold”, te tako početkom 2017. izlazi prvi dio “To Love”, koji odmah osvaja publiku, a kritika ga proglašava najizglednijim pretendentom za titulu albuma godine.

Drugi dio “To Hold” trebao bi biti objavljen krajem godine. Tijekom ljeta ove godine, Jonathan ostvaruje još jedan uspjeh, te tako nastupa u ulozi predgrupe The Killersima na Exit Festivalu.

Premda ih mnogi uspoređuju s Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo, The Strokes i sličnim bendovima, Jonathan su izgradili vlastitu viziju, a upravo koncerti su im najače oružje u potvrđivanju istoga.

Konačno u Puli, Punčke (Vinkovci/Novska). Kao ponajbolji hrvatski bend alter/noise/rock okruženja u svojem desetogodišnjem postojanju, Punčke su ostvarile više stotina koncertnih nastupa, izgradivši se u prvorazrednu koncertnu atrakciju, pojavivši se i na Terraneu, In Musicu, Exitu, Sziget festivalu te drugima, kao i u ulozi predgrupe za Queens of the Stone Age.

Njihov debi album “Sunčano s povremenom naoblakom” (2013.) odlično je prošao kod kritičara i publike, a našao se i na skoro svim listama najboljih albuma 2013. S albuma su skinuta čak četiri singlea/video spota; za pjesme “Petra Pan”, “Prije spavanja”, “Iz dana u dan” i “Srce”. Njihovi nastupi su kombinacija eksplozivnosti, energije i emotivnosti, a pulska publika je dugo vremena iščekivala ovaj susret.