ROMAN KRADLJIVCI SREĆE Što bismo učinili kada bismo znali svoju pravu svrhu?

Promocija će se održati u srijedu, 11. listopada.

„Kradljivci sreće“, novi roman zagrebačke poduzetnice Lee Brezar već u pretprodaji zaokuplja pozornost čitatelja.

Lea Brezar

U priči koja donosi uvid u životne peripetije njezinih likova, Lea navodi čitatelje da prodru dublje u same sebe te im donosi odgovore na brojna pitanja njihovih životnih potraga. Potičući ih na mnogostruko nijansirane osjećaje, autorica pogađa u srž  vlastitog preispitivanja te svoje riječi isprepleće u novom savjetodavnom romanu.

Promocija romana „Kradljivci sreće“ održat će u srijedu, 11. listopada u 19 sati u Kaptol Boutique Cinema (Nova Ves 17, Zagreb). O romanu će govoriti urednica Sandra Pocrnić Mlakar i autorica Lea Brezar. Promociju će voditi Adela Juhas. Ulaz na promociju je besplatan.

„Što bismo učinili kada bismo znali svoju pravu svrhu? Kako bismo svjesno odigrali svoju pravu ulogu i boju koju samo mi donosimo na ovaj svijet? Bi li se naše ponašanje promijenilo kad ne bismo lutali tražeći sebe u različitim ulogama, već igrali samo onaj lik u kojem ćemo najbolje izraziti svoje jedinstvene osjećaje?

U svom romanu „Kradljivci sreće“ Lea Brezar na ta pitanja nudi odgovore vodeći čitatelja kroz dinamiku odnosa u jednoj marketinškoj tvrtki – kreativni direktor je superiorni mužjak čiju agresivnu ulogu podržavaju njegova podčinjena pomoćnica, ali i direktor tvrtke kojem nasilničko ponašanje alfe donosi korist.

No, nezdravi odnosi u timu odražavaju se na posao i zadatak je trenerice Irene da poboljša komunikaciju i oslobodi zakočene kreativne potencijale. Irena je ekstrasens, a novi ljudi koje upoznaje otvaraju joj spoznaju o vlastitoj prošlosti – prošlim životima i vlastitim emocijama koje investirala i izgubila. Mora li se prošlost ponoviti i jesu li neizbježni gubici koji su jednom već prežaljeni?“ (Sandra Pocrnić Mlakar, iz pogovora)

Kao i u „Superjunakinjama“, ova je napeta i emotivno prožeta priča prepričana u prvom licu njezinih protagonista, koji u svaki djelić zbivanja unose vlastite unutarnje ispovijesti. Oni koji su sreću ukrali sami sebi, po kojima knjiga nosi naslov, modeli su prema kojima čitatelji zrcale vlastite životne i emotivne prijepore.

Izuzev romanom „Superjunakinje“ (2017.), Lea Brezar izražava svoju umjetnost riječi u više žanrova. Napisala je zbirku poezije „Oda godinama“ (2015.), poslovni priručnik „Izvan okvira“ (2016.), još jedan self-help priručnik za preživljavanje „Da, i?“ (2016.), a u njezinu radu pronašla se i priča za djecu „Crveni planet“ (2015.).

Lea Brezar spisateljica je koja, osim u iskusnom radu za perom, svoj profesionalan rad ostvaruje i kao direktorica marketinške agencije „Dhar media“, zasnovanu na načelima dharmičkog menadžmenta.

Agencija obuhvaća projekte TouristarTV, Superbrands, stručni magazin Brend kultura te projekt Next Balkans. Kao autorica se afirmirala u mreži novijih hrvatskih spisatelja, među kojima je poseban uspjeh postigla posljednje izdanim romanom „Superjunakinje“.

...