Danima je eksperimentirala s paštom, rad i neprospavane noći su se isplatili
Renata Burić ima 32 godine, rođena je u Zagrebu, a jedan kratki period živjela je u Lici. Njen put nije bio lak, spletom životnih okolnosti ona je udomljena u obitelj u kojoj je naučila važne životne lekcije.
”Odrastala sam u jednoj tradicionalnoj obitelji koja je poštivala domaće stvari, domaću kuhinju i tako sam i ja nekako uz njih dosta toga naučila”, ispričala je u emisiji ”Startaj Hrvatska” na Novoj TV.
Renata je bez obzira na svu ljubav koja joj je pružena, uvijek imala potrebu dokazivati se. Svoju sreću i ljubav pronašla je uz svog supruga kojeg je upoznala već s 18 godina.
”Bili smo jako zaljubljeni, s 19 godina sam zatrudnjela”, otkrila je Renata u emisiji. Da bi opstali i kao par i kao roditelji, Renata i Mario morali su proći brojne kušnje, brojne prepreke na putu do istinske sreće. Renata se prije desetak godina počela baviti ugostiteljstvom, a u jednoj životnoj fazi, kada je bila nezaposlena, suočili su se s velikim financijskim problemima, te Renata odlazi u Ameriku i počinje raditi na kruzeru.
”Nisam znala otvoriti ni bocu vina. Bila sam jako loša u tome. Ondje sam naučila pregršt novih stvari i tu se u meni počela buditi ljubav prema ugostiteljstvu”, ispričala je Renata.
Taj posao je donosio dobre prihode, no kako je bila udaljena od obitelji, odlučuje se vratiti u Hrvatsku, da bude uz svojeg sina, vjerujući da će se financijski već nekako snaći. Tada se zaposlila ponovno kao konobarica, upisala je barmensku školu, a potom se zapošljavala u raznim restoranima.
”Radila sam u jednom od najboljih zagrebačkih restorana gdje je priprema hrane bila na izrazito visokoj razini. Htjela sam naučiti kako oni to rade, oni su mi pružili znanje koje sam ja primijenila u izradi tjestenine”.
Nastupila je potom pandemija, cijeli svijet je stao, Renata je opet ostala bez posla. Počela je zatim raditi dostave, no i tražiti druge opcije čime bi se mogla baviti. Iako cijeni svaki posao i voli raditi, vozeći dostave osjećala se kao da ne ispunjava svoj potencijal. Na ideju proizvodnje tjestenine je došla sasvim slučajno, tako što je na društvenim mrežama vidjela platformu preko koje ljudi prodaju svoje domaće proizvode. Malo pomalo rodila se ideja i Renata je počela eksperimentirati, testirati…
”Danima je to trajalo. Počela sam se onda igrati i s bojama…”, priča Renata o prvoj verziji svojih raviola koje su čim je objavila doživjele samo pozitivne reakcije. Brzo je Renata morala smisliti strategiju.
”Te prve dostave su bile dobre, i dan danas su ti kupci moji stalni kupci”, rekla je Renata kojoj su u proizvodnji najveća podrška njen suprug i svekrva. ”PA-ŠTA je u našem životu 0-24”, govori Mario.
Renata se u ”Startaj Hrvatska” prijavila s odličnim proizvodom, ali s pogonom koji je bio tek kućna radinost, te nakon SPAR-ova savjetovanja i podrške, Renata je hrabro odlučila uložiti sve što ima da uspije. Uz pomoć cijele obitelji, renovirala je pogon, obnovila dodani objekt za skladištenje, kupila strojeve, riješila dozvole i certifikate. Ni ne znajući u tom trenutku koliko će njezin trud biti nagrađen.
Pakiranja raviola krem sir i pršut, raviola tri vrste sira i raviola sir i špinat nalaze se na posebnim ”plavim policama” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske.