VIDEO Pogledajte trailer za revolucionarnu seriju koja gledatelje vodi u virtualni svijet

Discovery Communications i Google najavili su pokretanje revolucionarne serije Discovery TRVLR koju su stvorili VR timovi Discoveryja i Googla.

Prvi dio će se emitirati 3. studenog ekskluzivno na YouTubeu, na DiscoveryVR.com i aplikaciji Discovery VR. U virtualni svijet serije gledatelji će moći zakoračiti pomoću novih Google VR naočala Daydream View, kao i uz pomoć Cardboarda. Serija će se moći gledati putem interneta, te Android i iOS telefona.

Ova jedinstvena serija vodi gledatelje direktno u različite kutke svijeta na svih sedam kontinenata.

Uz pomoć prikaza od 360° “Discovery TRVLR” istražuje jedinstvene kulture, fascinantne rituale i neobične tradicije koje se mogu naći na prostorima Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Australije, Afrike, Antarktika i Europe.

Gledatelji zalaze u nevjerojatna okruženja, a ono što će vidjeti, čuti i iskusiti otkrit će im pravu prirodu svjetova u koje su uronili.

“Discovery TRVLR” gledateljima pruža osjećaj aktivnog sudjelovanja u otkrićima koja putovanja svijetom čine dragocjenim iskustvom.

– Gledatelji od Discoveryja očekuju inovacije koje ih mogu odvesti na mjesta koja će utažiti njihovu želju za istraživanjem i pustolovinom, izjavila je Rebecca Howard, viša potpredsjednica odjela za nove platforme i partnerstava pri Discovery VR.

– Googlov VR tim dijeli strast za pričama u virtualnoj stvarnosti i iznimno nam je drago zbog suradnje na seriji “Discovery TRVLR”, našem dosad najambicioznijem pothvatu.

Serija “Discovery TRVLR” se sastoji od sedam poglavlja, svako istražuje jedan kontinent i svako počinje izlaskom, a završava predivnim zalaskom sunca. Epizode unutar poglavlja prate fascinantne pripadnike lokalnih zajednica, koji predstavljaju rituale i tradiciju svoje kulture. Poglavlja o Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Aziji, Africi, Europi i Australiji sadrže po šest epizoda, a poglavlje o Antarktiku dvije epizode. Cijela serija ukupno broji 38 epizoda.

Discovery Communications je već mnogo puta do sada modernu tehnologiju povezivao s inovativnim sadržajem i pričama. Discovery VR nastavlja tu tradiciju i stvara sadržaj koji obogaćuje živote gledatelja.

U programu se nalazi više od 160 iskustava, a novi se sadržaj redovno dodaje na svim platformama. Aplikacija Discovery VR pokrenuta je u kolovozu 2015., i od tad je zabilježeno 4.3 milijuna preuzimanja i preko 123 milijuna pregleda.

Epizode snimane u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Aziji, Africi, Australiji i Europi napisao je i režirao Addison O’Dea. Produkciju potpisuje studio Here Be Dragons. Epizode snimane na Antarktiku je režirao Barry Pousman uz produkciju Yes Please Thank You. Kreativni producent serije je Saschka Unseld, dobitnik nagrade Emmy.