MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GKR Blago li se riječkim knjigoljupcima

Gradska knjižnica Rijeka (GKR) nadilazi svoja prostorna ograničenja i usprkos njima svojim posjetiteljima, i onima koji će to tek postati, nudi sadržajno bogat i raznolik mjesec u kojem će svatko naći ponešto za sebe.

Od predstavljanja novih književnih naslova preko poslovnog unaprijeđenja pa sve do razgovora s malim knjigoljupcima, u listopadu nitko neće ostati zanemaren.

Gotovo svakog dana u GKR možete se osladiti događajem koji su njihove djelatnice i djelatnici osmislili posebno za vas.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige GKR nudi velik broj susreta s književnicima te će riječki knjigoljupci imati priliku razgovarati s nekima od hrvatskih autora poput Zorana Ferića i Davora Mandića, a već će u studenome posjetitelji imati priliku sresti se s Kristianom Novakom, čiji će drugi roman, Ciganin, ali najljepši, uskoro biti postavljen i na daske zagrebačkog HNK.

Osim toga, GKR nudi i predavanja u Poslovnom kutku za sve one koji žele postati poduzetni(ji) ili jednostavno naučiti nešto više o zapošljavanju, poduzetništvu te poslovnom planiranju općenito. Naravno da i Stribor, ogranak GKR za djecu, misli na svoju književnu mladež pa su tako za njih organizirane rasprave o popularnim autorima i romanima za djecu i mlade koje će svakako oduševiti i najzahtjevniju publiku – onu najmlađu.

Mjesec hrvatske knjige svečano će biti otvoren 13. listopada manifestacijom u Crikvenici, a tijekom cijelog listopada obilježavat će se u svim hrvatskim knjižnicama i knjižarama. Držite oči širom otvorene jer mnoge knjižare nude svoja izdanja po akcijskim cijenama tijekom održavanja Mjeseca hrvatske knjige.

No, ako ne uspijete „upecati“ najdražu knjigu po nešto povoljnijoj cijeni, nemajte brige jer do 12. listopada na Interliberu imate priliku uljepšati svoj dom i obogatiti svoju dušu novim knjigama po povoljnim cijenama.