JUPITER U ŠKORPIONU Kralj neba u carstvu tame

Jupiter, planet rasta, sreće i širenja ušao je u vodeni znak Škorpiona 10. listopada i tamo će boraviti sve do 9. studenog 2018. godine.

Jupiter simbolizira rast i proširenje svijesti, i ostaje u svakom znaku oko jedne godine.

Vratimo se malo unazad – što nam je Jupiter donio u zadnjih godinu dana kad je bio u znaku Vage?

Radili smo kompromise u odnosima kako u osobnim, tako i u političkim. Čak i na zadnjem stupnju, kad je Katalonija imala referendum, išlo se na dogovor.

Budući Vaga vlada modom, ove godine imali smo veliki pomak na tom području. XXL manekenke  napravile su bum u modnoj industriji (Vaga označava manekenku, a Jupiter je širenje).

Čim je Jupiter prošle godine na jesen ušao u znak Vage imali smo senzaciju koju su mnogi pratili tijekom godine, a to je rastava Brada Pitta i Angeline Jolie.

Žene u Saudijskoj Arabiji su se izborile na pravo za vožnju auta dok je Jupiter bio na izlasku iz Vage.

Jupiter, rimski bog, ili grčki Zeus, bio je u suštini “nebeski otac“ i smatrao se bogom svjetlosti, a time i mudrosti.

Kao kralju pokoravali su mu se svi bogovi i svi ljudi.

Jupiterove pozitivne osobine uključuju ekspanzivnost, sportski pristup životu i neuništivi optimizam. Njegov je utjecaj uglavnom dobronamjeran i velikodušan. Pretjerano naglašene te karakteristike mogu voditi k ekstremističkim gledištima, rasipanju i zanemarivanju resursa, te previše povjerenja u sreću koja donosi nesreću.

Škorpion je znak poznat po intenzitetu, a može biti opsesivno i snažno usmjeren. Jupiterova priroda skoro je bezgranična, darežljiv je i velikodušan. Sada u Škorpionu on mora biti usredotočen na tamu, intenzivnu energiju,  udruživanje nevidljivih sila podzemlja što nije njegovo prirodno područje niti u tome leži njegova snaga.

Jupiter će sada u Škorpionu imati potencijal proširiti svijest kroz jake i intenzivne osjećaje i iskustva. Možemo doživjeti rast otpuštajući ono što je nepotrebno, i obnoviti se nakon otpuštanja ili gubitka.

Jupiter u Škorpionu može pojačati želju za saznavanjem istine ili povećati volju za moći i kontrolom nad drugima. S druge strane, postoji rizik od pretjerano jakih osjećaja, pa čak i od nasilja u potrazi za oslobođenjem.

Neke moguće dobre vijesti donosi planet obilja dok se nalazi u znaku koji se bavi moćima. To će svakako utjecati na ekonomiju, financije, dovodeći glavne pokretače novca i moći u središte pažnje. Ekonomski to može biti pozitivna kombinacija i može darovati pravi talent za posao i financije onima koji su rođeni kada je Jupiter bio u Škorpionu.

U idućih godinu dana primijetit ćemo promjene u obavještajnim službama, a možda će se otkriti i tajne vezane uz način rada. Korupcija, kriminal, porezi bit će u prvom planu i tu su moguća svakakva događanja. Ovo može biti i pozitivno vrijeme za burzu, jer Jupiter čini ljude spremnijima za riskiranje s ulaganjem.

Zajednička imovina, novac drugih ljudi, nasljedstva, autorske naknade, provizije, vlasništvo nad nekretninama bit će također aktualni. Isto tako, bogati ljudi i banke imat će učestale provjere, zbog prijevara vezanih uz poreze.

Seksualnost i pitanja vezana za reprodukciju i plodnost bit će aktualna. Zarazne bolesti će se širiti, a sada bi Jupiter mogao donijeti cjepivo i lijekove. Zanimljivo je to što je Jupiter bio u Škorpionu krajem 1981. i cijele 1982. kada je u Americi osnovana prva klinika za liječenje oboljelih od AIDS-a.

Oni kojima je podznak Škorpion ili imaju Sunce u znaku Škorpiona bit će favoriti ove godine, jer imaju mogućnost za novi početak.

Ovaj tranzit donosi dobre stvari i Ribama, Rakovima, Jarcima i Djevicama jer mogu imati financijsku dobit, osobna postignuća, nagrade i priznanja, povećane ovlasti.

Stresno može biti za Vodenjake, Bikove i Lavove koji su fiksni znakovi i teško se nose s promjenama. To se može manifestirati u vidu opsesivnog ili manipulativnog ponašanja, pretjerivanjem i precjenjivanjem vlastitih mogućnosti.

Ekstremna žudnja za kontrolom i zloupotreba vlasti kod njih će biti naglašena, naročito prvih nekoliko mjeseci može biti frustrirajuće za ove znakove jer će trebati riješiti određene probleme, a stari način postupanja trebat će promijeniti. Strpljenjem i trudom za vrijeme ovog tranzita ipak mogu i oni postići izvanredne uspjehe, samo da ne budu pohlepni i megalomani.

Ako natalno imate Jupitera u Škorpionu, to znači da imate Jupiterov povratak i ovisno u kojoj kući se on događa, primijetit ćete znatne promjene na tom području (obično veliki napredak), koje će biti veće nego kod drugih koji nemaju Jupitera u Škorpionu.

Godine kada je Jupiter bio u znaku Škorpiona su (uglavnom kreće od jeseni) 2005./2006.,1993./1994.,1981./1982., 1968./1969., 1958./1959., 1946./1947.

Ono što je najbitnije, moramo se sjetiti zadnjeg prolaska Jupitera kroz Škorpiona, a to je bilo razdoblje od 26. listopada 2005. do 23. studenoga 2006. godine, kada je posljednji put Jupiter bio u Škorpionu. Što se onda događalo u vašem životu?

U drugom nastavku više o tome na kojem području će vam Jupiter pružiti prilike i sretne okolnosti obzirom na to u kojem se znaku nalazi vaš podznak.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com