ČAROBNI CRNI NAPITAK Tjedan turske kave u Zagrebu

Sljedećeg će se tjedna u hotelu Westin, u organizaciji Instituta Yunus Emre održati Tjedan turske kave, kojemu je cilj promicanje turskog jezika, povijesti, kulture i umjetnosti.

Događaj će započeti 16. listopada ceremonijom otvorenja izložbe ,,Turska kava”, nakon čega će se, 17. listopada, održati koncert turske glazbe u izvedbi Kolektif İstanbula s početkom u 20 sati.

Centralni događaj Tjedna turske kave bit će 18. listopada kada u Zagreb stiže Osman Serim, priznati svjetski stručnjak za tursku kavu. Serim je, kao osnivač Food & Beverage Consultinga, vodio čak više od 180 projekata na području Turske, ali i inozemstva.

Svoja iskustva Serim će podijeliti na predavanju i degustaciji turske kave u sklopu kojeg će održati prezentaciju pod imenom Priča o turskoj kavi – predavanje i degustacija. Predavanje će biti održano 18. listopada u 14 sati u Institutu Yunus Emre.

U četvrtak, 19. listopada, s početkom u 18 sati prikazat će se film Priča o turskoj kavi u kojem će biti prikazana povijest turske kave od njenih početaka sve do današnjice.

Ovaj događaj idealna je prilika za upoznavanje bogate turske kulture i tradicije s kojom smo se već puno puta susreli upravo kroz šalicu kave.