KARE U DUBROVNIKU Namještaj dizajniran za individualce

KARE, svjetski poznata robna marka nekonvencionalnog dizajnerskog namještaja sinoć je svečano otvorila svoju prvu samostalnu trgovinu u Dubrovniku.

Prodajni prostor smješten u Mlinima, Gornja Čibača 8, na površini većoj od 1000 kvadratnih metara kupcima nudi namještaj i dodatke za dom, a KARE-ovu ponudu predstavio je Peter Schonhöfen, jedan od dvojice osnivača kompanije KARE Design GmbH.

– Raduje me što smo konačno u Dubrovniku, jer nam je to već dugo želja, kako Dubrovčani više po dizajnerski namještaj više ne bi morali ići u Zagreb i Italiju. Dubrovčanima i njihovim gostima nudimo izvanredne proizvode koji bude osjećaje i iznenađuju. KARE je već 35 godina lider u opremanju domova i poslovnih prostora, koji svojim kupcima nudi odličan, uvijek neuobičajen i nekonvencionalan namještaj, dizajniran za individualce. Kad smo moj poslovni partner Jurgen Reiter i ja kao studenti pokretali tvrtku 1981. godine, željeli smo izvanredan i zabavan dizajnerski namještaj ponuditi po prihvatljivim cijenama, izjavio je Schonhöfen prilikom otvorenja.

Dvojica ljubitelja dizajna, Jürgen Reiter i Peter Schönhofen osnovali su KARE još kao studenti kada su uređivali stan kojeg su dijelili. Njihova strast za stilskim namještajem bila je puno veća od njihovog budžeta, no osnivači KARE-a imali su spremno rješenje za ovaj problem. Vrhunski dizajn bio je rezerviran za elitu i jako skup, stoga su oni izmislili svoj vlastiti. Njihov moto: namještaj zaslužuje odličan dizajn po atraktivnoj cijeni i s malo neuobičajenosti – naposljetku, namještaj treba biti zabavan.