Trudnoća i njeno planiranje uz pomoć astrologije: Kad ću zatrudnjeti?

Trudnoća je zasigurno jedan od najznačajnijih događaja u životu žene. Većina žena koje se odlučuju za majčinstvo, na ovaj ili onaj način te prije ili kasnije, planiraju trudnoću koja će donijeti potpunu transformaciju ženinog života.
Mnoga pitanja kao što su “Kad ću zatrudnjeti?“ ili “Mogu li zatrudnjeti?“ svakodnevno se postavljaju astrolozima u nadi da se pronađu odgovori uz pomoć astrologije.

Važno je za naglasiti da astrolozi ne mogu pomoći ženama koje imaju određene zdravstvene probleme vezane za začeće i da u takvim slučajevima jedini izvor pomoći treba biti liječnik. Međutim, ako je žena zdrava i u fazi je planiranja trudnoće, tada astrologija može dati određene odgovore uz pomoć tranzita i progresija te ženinog natalnog horoskopa, no također treba imati na umu da je plodnost krajnje složena i da postoje razni čimbenici koji u tome igraju ulogu. Astrološki utjecaji na mjesečnu plodnost žene samo su jedan mali dio tako velike slike.

U astrologiji su energije Jupitera (proširenje) i Venere (ono što želimo) najčešće povezane s trenutkom začeća novog života i vrlo su često aktivirane u ženinom natalnom horoskopu uz pomoć tranzita ili solarnog horoskopa. U slučaju neočekivane trudnoće ili medicinski potpomognute trudnoće česti su tranziti Urana (iznenađenje), ali i Plutona koji predstavlja potpunu transformaciju koju trudnoća donosi. Izvjesne poteškoće prilikom planiranja trudnoće mogu stvarati Saturn (granice) i Mars (energija) kada rade teške aspekte na natalne planete.

Mjesec koji u astrologiji predstavlja majčinstvo i plodnost obično se tijekom začeća ističe u horoskopu žene pa tako spori tranziti vanjskih planeta – Jupitera, Saturna, Urana, Neptuna ili Plutona, na natalni Mjesec mogu biti ohrabrujući za trudnoću. Također i prolazak Mjeseca kroz 5. kuću horoskopa (djeca i ono što stvaramo) može ukazati na vrijeme kada je trudnoća vjerojatna kao i kada Mjesec prelazi preko ascendenta.

Mjesec u vodenim znacima se smatra najplodnijim i može dati potporu drugim aspektima koji potiču trudnoću, ali sam za sebe neće biti jak pokazatelj za trudnoću. Nikako ne treba zanemariti niti aspekte koje prima vladar 5. kuće. U svakom slučaju uvijek je poželjno da u istom trenutku postoji više pokazatelja koji upućuju na mogućnost trudnoće.

Mnogi astrolozi vjeruju da su velike promjene u životu, kao što je i trudnoća, obično lako vidljive u horoskopu. Takvi događaji jednostavno privlače pozornost astrologa. Tako aspekti koje rade Jupiter, Saturn, Uran, Neptun ili Pluton s natalnim planetima, ne mogu ostati nezamijećeni. Također se ne smiju zanemariti niti Mjesečevi čvorovi koji predstavljaju jak simbol ženske energije te koji u aspektu s natalnim planetima često upućuju na majčinstvo, kao ni utjecaj tranzitnih ili solarnih planeta na kutove natalnih kuća, pogotovo na ascendent i descendent.

Zanimljivo je da se sam porod vidi u tranzitima i najčešće se dogodi da žena rađa kada tranzitni Mars il tranzitni Jupiter imaju aspekt s natalnim Marsom ili natalnim Jupiterom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.