JESTE LI ZNALI Havaianasice na izložbi u njujorškom MoMA-i

Replika prvog para Havaianas japanki dio je postave izložbe, uz haljine, modne dodatke i cipele koje su imale utjecaj na modu tijekom 20. i 21. stoljeća.

Neobično već i samo po sebi, a još neobičnije to što su Havaianas uključene u izložbu pod nazivom „Je li moda moderna?“, a izložba je postavljena u slavnom njujorškom Muzeju moderne umjetnosti (MoMA) do 28. siječnja iduće godine.

Na izložbi je izloženo 111 predmeta koji su imali snažan utjecaj na svjetsku modu tijekom proteklih stotinu godina. Među predmetima brojnih poznatih brendova iz cijelog svijeta naći će se i replika para sandala iz 1962. godine.

  • Biti uključen među toliko svjetskih legendi iz modnog svijeta s našim jednostavnim i originalnim Havaianas Tradicional modelom nije samo čast za naš brand, već i za brazilski dizajn i modu. Drago nam je što smo postali dio ove izložbe, izjavila je Carla Schmitzberger, globalna direktorica Havaianasa.

Na izložbi je predstavljena replika prvog proizvedenog para Havaianas japanki. Svaki od izloženih predmeta predstavlja utjelovljenje onoga što ih je u posljednjih 100 godina učinilo povijesnim komadima. Izlošci su predstavljeni kroz fotografije i video projekcije koje prate povijesni razvoj i porijeklo svakog izloženog artikla.

Izložba pod nazivom „Je li moda moderna?“ prva je izložba MoMA-e, posvećena modi još od 1944. godine, kada je kustos Bernard Rudofsky predstavio izložbu „Je li odjeća moderna?“.

Sadašnja izložba zauzima cijeli šesti kat MoMA-e te je popraćena kroz ilustrirane kataloge, specijaliziranu web stranicu te putem niza javnih i obrazovnih programa.