PRONAĐI PAKETIĆ U četvrtak u Rijeci potraga za najpopularnijim knjigama

Inspiriran projektom poznate engleske glumice Emme Watson, koja je organizirala potragu za knjigama u Londonu ostavljajući knjige u podzemnoj željeznici, u Lijepu našu se nakon šest mjeseci pauze vraća hrvatska inačica ovog projekta pod nazivom “Lov na čarobne knjige”.


Pokretačica inicijative, Alis Marić, koja stoji iza najpoznatijeg hrvatskog knjiškog bloga “Čitaj knjigu” ove je jeseni udružila snage s novootvorenim lancem knjižara modernog doba “Hoću knjigu” kako bi zajedno još intenzivnije širili strast i ljubav prema knjigama.

  • Za ovaj sam projekt, od samih njegovih početaka, dobila veliku podršku prijatelja i suradnika kojima se ideja odmah svidjela. Nakon ljetne pauze drago mi je da će “Čitaj knjigu” i “Hoću knjigu” ovu zanimljivu potragu za hit naslovima dovesti i u gradove koje dosad nismo posjetili, a to su Rijeka, Split i Sisak, izjavila je ovom prilikom Alis Marić.

Prvi “Lov na čarobne knjige” započet će u Rijeci već ovog četvrtka. Dvadeset knjiga, među kojima se nalaze i bestseleri Snjegović Joa Nesbøa, Tajni život drveća Petera Wohllebena, O moj Bože, beba Emme Garcie, Domina L. S. Hilton te mnoštvo drugih popularnih naslova, bit će skriveno na frekventnim mjestima u Rijeci, dok će lovci na knjige smjernice moći pronaći na fotografijama koje će biti objavljene na Facebook stranicama “Čitaj knjigu” i “Hoću knjigu”.

Knjige će biti zapakirane u zaštićenim “Hoću knjigu” kutijama, dok će se uz svaku knjigu naći poklon iznenađenja knjižara “Hoću knjigu”.

  • Kao novootvoreni lanac knjižara modernog doba, rado smo se odazvali ovom hvalevrijednom projektu koji će, vjerujemo, razveseliti mnoštvo strastvenih čitatelja diljem Hrvatske.

Svi oni koji ne uspiju “uloviti” knjige na vrijeme ove će naslove moći pronaći i u našim knjižarama u Zagrebu, Rijeci, Varaždinu i Splitu po vrlo prihvatljivim cijenama, kao i na našem webshopu čije lansiranje očekujemo početkom prosinca, poručio je direktor “Hoću knjigu”, Matija Fojs.

Prve fotografije iz Rijeke strastvene tragače za knjigama razveselit će već u jutarnjim satima, dok će se potraga nastaviti u Splitu i Sisku na datume koji će naknadno biti objavljeni na Facebook stranicama “Čitaj knjigu” i “Hoću knjigu”.