ZIGANTE TRUFFLE WEEKEND Sve traženije street food verzije jela s tartufima

Povodom Dana Zigante tartufa, odnosno sajma tartufa u Livadama održavaju se zanimljivi eventi u organizaciji tvrtke Zigante tartufi.

U subotu, 28. listopada od 12 do 16 sati renomirani kuhar i promotor gastronomije Mate Janković, poznat i po kulinarskom showu “MasterChef Hrvatska”, te kao član žirija u kulinarskom showu “Tri, dva, jedan – kuhaj!”pripremat će na gourmet sajmu jelo iznenađenja s tartufima tijekom cijelog dana. Jelo je moguće kupiti na sajmu.

U subotu 4. studenoga od 12 do 16 sati u planu je okupljanje najboljih travel blogera, te dolazak pobjednika Masterchefa Slovenije Darka Klemena i Jelene Vadnjal. Pobjednik Masterchefa Slovenije pripremat će jelo s tartufima (sve poznatije i traženije street food verzije jela) tijekom cijelog dana na sajmu tartufa, dok će Jelena Vadnjal pripremati jednu slatku deliciju s tartufima. Naravno, radi se o jelima koja će se prezentirati isključivo na dan sajma te je porcije moguće kupiti i degustirati.

Izložba 30-tak fotografija Istre bit će postavljena tijekom cijelog dana. Radi se o fotografijama Domagoja Severa koje su osvojile brojne nagrade te osvanule na naslovnicama poznatog National Geographica. Matt Adams, jedan od urednika National Geographica, uvrstio je njegovu fotografiju Hrvatske u izbor 12 fotografija iz cijeloga svijeta, te su upravo njegove fotografije prestigle rekordnu gledanost od 12 milijuna korisnika.

Instagram kao jedna od najpopularnijih društvenih mreža s mjesečnim prosjekom od 700 milijuna aktivnih korisnika idealno je mjesto za promociju destinacija, sadržaja i ponuda. Mnogi turisti upravo na Instagramu pronalaze inspiraciju za svoja putovanja. Budući da je tvrtka Zigante tartufi to i prepoznala, shodno tome pokrenulo se okupljanje najboljih travel blogera u Hrvatskoj upravo na sajmu tartufa, odnosno Danima Zigante tartufa.

Vodeći hrvatski blogeri Domagoj Sever (@domagojsever), Josip Kramarić (@croatia_instagram), te Željka Đaković (@putopis) koji na svojim profilima zajedno okupljaju više od 200.000 pratitelja iz cijelog svijeta te koji svakodnevno primaju mnogobrojne upite za smještaj, restorane ili zanimljivosti sastat će se na Danima Zigante tartufa te svojim fotografijama prenijeti jedinstvenu priču o tartufima koja se odvija u Livadama.

Domagoj Sever je talentirani fotograf i travel bloger čije fotografije objavljuje National Geographic. Ove godine nominiran je za najboljeg travel blogera u Hrvastkoj. Josip Kramarić pokretač je profila @croatia_instagram i @crostagram koji okuplja preko 89 000 pratitelja iz cijelog svijeta. Rijetko koji turist u svojim objavama ne koristi #crostagram, koji je do sada korišten čak 411 000 puta. Jasminka Đaković, koja ima veliko iskustvo rada u medijima i marketingu, zajedno sa sestrom Željkom otvorila je agenciju Putopis. Tu nastaje i profil @putopis na kojemu se promoviraju ljepote Hrvatske i putovanja.

U suradnji s tvrtkom Zigante tartufi pokrenuta je akcija darivanja pod nazivom „Zigante truffle weekend“ koja je trajala od 16. do 18. listopada te će dvoje sretnika iz Slovenije osvojiti boravak u Zigante rezidenciji u Livadama od 3. do 5. studenoga. Uz smještaj će imati osigurano i nezaboravno iskustvo lova na tartufe u Motovunskoj šumi, doručak s tartufima, posjeta sajmu, ručak na sajmu te slow food večeru u Restoranu Zigante.