LJETNA KOLEKCIJA NAKITA SMILJKE FRANJIĆ Ogrlice i narukvice od prirodnih materijala

Ljetna kolekcija nakita dizajnerice Smiljke Franjić donosi jedinstvene i efektne ogrlice i narukvice. Vizualno masivniji nakit zapravo je vrlo lagan i prigodan za vruće ljetne dane.

Posebnu vrijednost ručno rađenim ogrlicama daje fosilni hrast prosječne starosti 6000 godina, od kojeg su izrađene. U kombinaciji s aluminijem i kaučukom Smiljka stvara posebne komade nakita od kojih je svaki unikatan.


Dizajnerica Franjić godinama osmišljava i ručno izrađuje unikatne komade nakita od prirodnih materijala. Svaki komad izrađuje s puno mašte i truda pridajući pozornost svakom detalju te stvarajući prava mala umjetnička djela – kolekcije ogrlica, nakita, prstenja i naušnica. Posebnu inspiraciju pronalazi u fosilnom hrastu prosječne starosti 6000 godina, čija prirodna boja varira u rasponu od smeđe do potpuno crne. Drvo je otporno na nametnike, lako se održava, a s obzirom da Smiljka koristi stare metode impregnacije pčelinijm voskom, i ekološki je zaštićeno i prigodno za nošenje na tijelu.


U ljetnoj kolekciji se također nalaze i ogrlice i narukvice izrađene od aluminija i kože. Slojevitim slaganjem različitih komada kože na aluminiju Smiljka stvara bogate komade nakita koji podižu svaku odjevnu kombinaciju. Svaka ogrlica i narukvica također je ručno rađena i unikatna, a prednost im je što se mogu nositi na više načina.


– Ovom kolekcijom predstavila sam nakit koji je idealan za ljeto. Ogrlice od fosilnog hrasta i kaučuka idealne su za dnevne varijante, dok su one od aluminija i kože puno bogatije pa time i atraktivnije za ljetne večernje izlaske. Vrlo su lagane i daju koži da diše te se mogu nositi na više načina. Komadi kože slobodno padaju, na vratu se mogu okrenuti kako vam odgovara i namjestiti tako da svakim nošenjem možete imati drugi komad nakita, objašnjava Franjić.


Smiljka je inače član Sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i suvremenog nakita ULUPUH-a. Njezin nakit prava su umjetnička djela, te često imaju više funkcija, bilo da se mogu nositi na nekoliko različitih načina ili da, zbog svoje forme i ideje, mogu funkcionirati i kao mini skulpture i kao komad nakita. Smiljka je do sada sudjelovala na nekoliko samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.