[FOTO] Vrhunski drveni namještaj s hrvatskim potpisom

Tvrtka Florian Hrvatska na ovogodišnjoj je Ambienti predstavila svoj asortiman.

Njezin vrhunski drveni namještaj s hrvatskim potpisom, nastao u suradnji s nagrađivanim dizajnerima, prepoznat je od strane posjetitelja, struke i medija. Florian Hrvatska osvojio je, naime, nagradu za najbolji dizajn proizvoda za sobu Linea (dizajn studio Diz/viz), srebrnu plaketu i Mobil Optimum priznanje kvalitete za modularnu hotelsku sobu Pan-El (dizajn Neven Kovačić), te nagradu za dizajn i koncept izložbenog prostora po dizajnu Ade Kezić i Zrinke Nedeljković.

Linea je napravljena od drvnog dekora izbijeljelog hrasta u kombinaciji s antracit bojom. Na svim elementima u sobi, kao karakterističan i dekorativan detalj, proteže se forma linije. Krevet i uzglavlje su posebno istaknuti led rasvjetom ugrađenom u podnožju kreveta te ispod panela na uzglavlju. Svaki element može se dimenzijama i dekorima prilagoditi klijentovim potrebama i svakom prostoru.

Pan-El obuhvaća ormare, ormariće, krevet, rasvjetu, zidne panele i ogledala, a svi se elementi mogu slobodno kombinirati. Primjerice, segmentirana podnica kod uzglavlja kreveta omogućuje nesmetano spajanje i razdvajanje kreveta klizanjem u stranu, pa se doslovno u par sekundi od bračnog kreveta mogu napraviti dva jednostruka kreveta. A osim kreveta, i ormari, ladičari, minibar, zidni paneli i ogledala omogućavaju kreiranje kompozicija po želji, pri čemu je važno napomenuti kako ovaj sustav dolazi u velikom broju boja.

Pan-El elemente odlikuju pravilne linije, iskrenost i nenametljivost dizajna, a s druge strane funkcionalnost i praktičnost.

  • Ponekad šetajući šumom nismo ni svjesni toga što nam sve šuma pruža, kao niti kada se nalazimo u nekom salonu namještaja – kako nastaje taj isti namještaj i koji su to sve koraci u proizvodnji? Stoga smo izložbeni prostor koncipirale tako da posjetitelje vodi od „šume“ do tvornice u kojoj nastaje finalni proizvod, koji se dalje pakira i transportira u naše domove. ”Od šume do namještaja” priča je o proizvodnji hrvatskog masivnog drvenog namještaja u Čazmi i Novoselecu, pojasnila je ideju nagrađenog izložbenog prostora dizajnerica Ada Kezić.