BOGATIJE TV ISKUSTVO Nova TV uvela hibridnu televizijsku uslugu

Gledatelji Nove TV odsad mogu uživati u brojnim prednostima hibridne televizijske usluge HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV).

Ova usluga, koju je Nova TV uvela prva u Hrvatskoj, kombinira emitiranje televizijskog programa s internetskom uslugom i na taj način omogućava potpuno novo i poboljšano iskustvo gledanja televizije.

HbbTV pokreće se jednostavnim pritiskom na crveni gumb daljinskog upravljača, a usluzi se pristupa potpuno besplatno i bez registracije. Usluga gledateljima omogućava da preko svojih TV prijemnika pročitaju najnovije vijesti s portala Dnevnik.hr, provjere ažurirane vremenske prognoze, gledaju svoje omiljene sadržaje u bogatoj video-arhivi Nove TV i Doma TV-a ili se zabavljaju igrajući ponuđene igre.

Nova HbbTV usluga, koju je za Novu TV razvila tvrtka Mautilus, predstavlja atraktivan i napredan način korištenja televizije, a zasad je dostupna na većini pametnih TV prijamnika.

  • HbbTV predstavlja spoj klasičnog linearnog emitiranja televizijskog programa te nekih od usluga dostupnih preko interneta kao što su news portali, video na zahtjev, servisne informacije i slično. Te usluge se tim standardnom čine dostupnima svim gledateljima koji posjeduju televizore koji podržavaju HbbTV, a upravljanje s njima je jednostavno jer se sve radi preko daljinskog upravljača televizora. Riječ je o međunarodno prihvaćenom standardu koji donosi ETSI (European Telecommunications Standards Institute) pa je implementacija usluge na televizorima svih proizvođača jednaka što ga čini pogodnim za implementaciju i korištenje, pojasnio je Srećko Husnjak, direktor tehnike Nove TV.

One thought on “BOGATIJE TV ISKUSTVO Nova TV uvela hibridnu televizijsku uslugu

  • 12. siječnja 2018. at 15:31
    Permalink

    nr rade sve aplikacije npr tv na zahtjev

Comments are closed.