SLOBODNO VRIJEME Zabavite se izradom drvene makete

Tražite nešto s čime se zabaviti u slobodno vrijeme ili zgodan poklon?

Budite drukčiji po poklonima koje darujete, poklanjajte proizvode koji su od prirodnih materijala i potiču kreativnost kod djece (svaku maketu je potrebno zalijepiti, obojati), koji omogućuju pregršt zabave, potiču druženje roditelja i djece, prilagođeni su djeci uzrasta već od 5 godina, a barem će se nakratko zabaviti bez modernih tehnologija (TV, mobitel, računalo).

To su ciljevi Anosofta, obiteljskog poduzeća koje najmlađima želi ponuditi kvalitetu proizvoda brenda Artesania Latina SA iz Španjolske koje se od 1970. godine bavi proizvodnjom drvenih maketa i igračaka za sve uzraste.

Za najmlađe, djecu od 5 godina, u ponudi su setovi od laserski izrezanih i oblikovanih komada drva (od 15 do 30 elemenata), ljepila za njihovo lijepljenje (brzo se suši, otopivo je u vodi), boja s kistom, uputa.

Svaka maketa koja se izradi može se koristiti u svakodnevnoj igri ili može služiti kao uspomena djetetu na nezaboravno vrijeme koje je provelo s roditeljima, bakama i djedama ili prijateljima prilikom izrade.

Veličina složene makete je oko 19 centimetara, a mogući modeli za izraditi su Stari zrakoplov, Formula, Vojni zrakoplov, Džip, Ribarski brod, Patrolni brod.

Za djecu od 8 do 14 godina starosti postoje dvije skupine proizvoda: Legendary ships, jednostavniji modeli, Brod Vikinga, Egipatski brod, Rimski brod, Piratski brod, te Vehicles of the World, srednje teški modeli, Surferski kombi, Holiday kombi, 4×4 all road, Policijska patrola, Zrakoplov Fokker, Zrakoplov Camel. Setovi za sastoje od 30 do 100 drvanih elemenata, a veličina složene makete je od 19 do 30 centimetara.

Za djecu od 14 godina starosti namijenjeni su setovi koji su u boji drveta i mogu služiti ili kao uspomena ili kao ukras u dječjoj sobi, dok će se za odrasle naći više od 50 setova za izradu modela starih ili ribarskih brodova. Dimenzije složenih maketa su od 30 do 150 centimetara. Setovi se sastoje od svih potrebnih materijala i uputa za slaganje makete, ali ne i potrebnog ljepila kao i boja.

Za svaki prodani set tijekom studenoga putem web shopa u humanitarne svrhe bit će darovano 5 kuna.

Moguće je dogovoriti održavanje radionice na kojoj bi se sklapali i bojali modeli.