PREDSTAVLJENA NOKIA 2 Impresivno trajanje baterije

HMD Global, dom telefona Nokia, predstavio je pametni telefon Nokia 2.

Uz bateriju koja traje dva dana, Nokia 2 radi i onda kada se ostali pametni telefoni moraju napuniti. Impresivno trajanje baterije od dva dana ne odražava se na performanse. Uz Qualcomm® Snapdragon™ procesor i visoko kvalitetni zaslon od 5 inča u kombinaciji s čistim, sigurnim i ažuriranim AndroidTM iskustvom, pametni telefon Nokia 2 nudi tehnologiju na koju možete računati – cijeli dan, svaki dan. Eto, tako kažu.

– Stalno se oslanjamo na svoje mobitele i mnogi od nas podsvjesno štede bateriju kada su vani i u pokretu kako bi im ona potrajala cijeli dan. Ne mislimo da je rješenje u tome da manje koristite svoj mobitel i zato smo kreirali pametni telefon koji nastavlja raditi i onda kada drugi uređaji zatrebaju pauzu. S Nokijom 2 htjeli smo povezati jedinstveno Android iskustvo koje smo dosad isporučivali s dugotrajnom baterijom koju brojni fanovi povezuju i očekuju od svojih Nokia mobitela. Kako bismo to ostvarili, svaka komponenta Nokije 2 – od zaslona i baterije, do čipseta i dizajna sistema – dizajnirana je tako da količinu potrebne energije koju crpi iz goleme baterije svede na minimum kako biste dobili dugotrajni mobitel u koji se možete pouzdati, izjavio je Juho Sarvikas, direktor proizvodnje u HMD-u Global.

Na predstavljanju Nokije 2 tako je navedeno i ovo:

“Nokia 2 donosi izdržljivost u dizajnu bez premca, oslanjajući se na nasljedstvo Nokia telefona u kvaliteti, jednostavnosti i pouzdanosti. Uglađeni okvir precizno je izrađen iz jedinstvenog bloka aluminija, dok je Corning® Gorilla® staklo dopunjeno s oblikovanim polikarbonatima na poleđini, pružajući odličan osjećaj te kvalitetu izrade koju biste očekivali od Nokia pametnog telefona. Vrhunski materijali i pažljiv, ergonomski dizajn kombiniraju se u jedinstven model koji je praktičan koliko je i pomodan, omogućavajući vam da uživate u dostupnom i dugotrajnom iskustvu pametnog telefona.

Nije sve samo u visoko kapacitetnoj 4100 mAh bateriji; LTPS LCD HD zaslon od 5 inča omogućava pregled uz nisku potrošnju energije. Uz Nokiju 2 uronite u neprekidnu zabavu – od HD videa do vaših omiljenih pjesama, društvenih medija i surfanja internetom – bez brige da će vam se isprazniti baterija.

Sa stražnjom kamerom od 8MP koja sadrži automatsko otkrivanje scena i auto fokus, Nokia 2 osigurava fantastične fotografije. Koristeći prednju kameru od 5MP možete uhvatiti trenutak iz bilo kojeg kuta. Uvijek ćete imati potrebni dodatni kapacitet za uspomene koje ćete obilježavati s pripojenim utorom za memorijsku karticu i neograničenimi foto i video prijenosom na Google Photos.

Nokia pametni telefoni uvijek pružaju čisto, sigurno i ažurirano Android iskustvo, s nevjerojatnim značajkama poput Google Assistanta, ali bez predinstalacija ili skinova. Lansiran sa spremnim Android Nougatom i Android Oreom, pametni telefon Nokia 2 prima mjesečne sigurnosne nadogradnje kako bi vaš pametni telefon bio siguran i ažuriran”.

Nokia 2 bit će dostupna u Pewter/Black, Pewter/White i Copper/Black, uz prosječnu globalnu maloprodajnu cijenu od 99 eura.

Nokia 2 tehničke specifikacije
Mreže:
GSM: 850/900/1800/1900
WCDMA: 1, 2, 5, 8
LTE: 1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40
Mreža: LTE Cat. 4, 150Mbps DL/50Mbps UL, VoLTE, Video pozivi, VoWiFi
CPU: Qualcomm® Snapdragon™ Mobile Platform
OS: Android Nougat
RAM: RAM 1GB DDR3
Memorija: 8GB e-MMC (do 128GB s MicroSD karticom)
Zaslon: 5.0” HD 1280 x 720 LTPS LCD, In-Cell Touch, Corning® Gorilla® Glass 3
Kamera: Primarna kamera 8MP auto fokus s LED bljeskalicom, prednja kamera 5MP fiksni fokus
Spajanje: 802.11 b/g/n, BT 4.1, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou, FM/(RDS)
Senzori: Senzor pozadinskog svijetla, Senzor blizine, Akcelerometar (G-sensor), E-kompas
Baterija: 4100 mAh
SIM utor: 2 Nano-SIM + 1 uSD utor (Dual SIM) / Nano-SIM + 1 uSD utor (Single SIM)
Input/output: Micro USB (USB 2.0), 3.5mm utičnica za slušalice
Dimenzije: 143.5 x 71.3 x 9.30 mm.