Top pet destinacija koje su putnici ovoga ljeta rado posjećivali

Booking.com otkrio je zanimljive podatke o trendovima u ljetnoj sezoni 2017. u Hrvatskoj.

Tako je ljetna sezona koja je iza nas bila je bolja od prethodne, s prosječnim trajanjem boravka gostiju u Hrvatskoj od četiri noći.

Nakon završene ljetne sezone, vidljivo je da su u Hrvatskoj u razdoblju od 1. lipnja do 31. kolovoza najviše rezervacija imali Talijani, Nijemci, Austrijanci, Britanci, Hrvati i Poljaci, baš kao i prošle godine.

Putnici iz Hrvatske ovoga ljeta rado su posjećivali susjedne zemlje i gradove, a upravo su Beograd, Budimpešta, Beč, Sarajevo te Budva top destinacije za naše građane. Prema Booking.com putnici iz Hrvatske najviše rezerviraju destinacije u Srbiji, Mađarskoj i Austriji.

Kada govorimo o gradovima koje su međunarodni putnici rezervirali u Hrvatskoj tijekom ovog ljeta, Split se istaknuo kao destinacija broj 1, a u stopu ga slijede Dubrovnik, Zagreb, Zadar i Pula. Putnici iz Hrvatske također su najčešće rezervirali ove gradove, s tim da se kod njih Zagreb istaknuo kao destinacija broj 1, a slijde ga Split, Zadar, Dubrovnik i Pula. Među 67 700 smještajna objekta u Hrvatskoj, dostupnih na Booking.com, gosti su tijekom ljetnog razdoblja najviše rezervirali apartmanski smještaj, zatim hotele, gostinjske kuće, hostele i B&B objekte.

Iako Hrvatska ne slovi za shopping destinaciju, putnici su ipak izdvojili Zagreb, Split, Rijeku, Zadar i Opatiju kao destinacije u kojima se uz odmor može obaviti i shopping te tako spojiti ugodno s korisnim.