Djelovanje punog Mjeseca osjetit ćemo jače no inače. Što se zbiva?

U subotu, 4. studenoga, u 6.23 sati dogodit će se puni Mjesec na 11⁰59′ znaka Bika.

Ovaj Mjesec vrlo je blizu Zemlji pa bi njegovo djelovanje mogli nešto više osjetiti nego inače.

Svaki puni Mjesec predstavlja neku vrstu kulminacije, ali i dvije suprotstavljene energije – Sunca i Mjeseca, odnosno našeg ega i naših emocija. Sunce je sada u znaku Škorpiona i ono naglašava strasti, duboku emotivnost i potrebu za transformacijom, dok Mjesec u Biku teži miru, stabilnosti i sigurnosti. Ove dvije suprotstavljene energije – forme i transformacije, bit će obasjane ovim punim Mjesecom.

Za vrijeme punog Mjeseca imat ćemo potrebu za svim vrstama čulnih uživanja – u hrani, piću, emocijama i novcu jer Bik jednostavno voli takav način života. On uživa u životu. Želi mir i udobnost, ali također i emotivno ispunjenje kroz neke jednostavne i opipljive stvari.

Ovaj puni Mjesec podsjetit će nas na obilje onoga što već imamo, a zbog lijepog aspekta koji čini s Neptunom to saznanje moglo bi biti magično.

Bikom vlada Venera (ljubav, ljepota, emocije, novac) pa za ovog punog Mjeseca možemo očekivati osvjetljavanje nekih ljubavnih priča, ali i onih koje se tiču financija. Ovo je kulminacija onoga što smo započeli za vrijeme mladog Mjeseca 19. listopada, a koji se događao u znaku Vage čiji je vladar također Venera.

Venera, osim što vlada znakom Bika, pa već time dobiva na važnosti, točno u vrijeme ovog punog Mjeseca radi napeti aspekt s Uranom koji donosi neke nepredviđene situacije i promjene. Tamo gdje je Uran uvijek možemo očekivati neki faktor iznenađenja. U ovom slučaju to će se prije svega odnositi na ljubav, emocije i novac. Ovaj aspekt traži od nas da se suočimo s nečim što smo potisnuli duboko u sebi, a sve sa svrhom postizanja mira i sigurnosti kojima teži ovaj puni Mjesec u Biku.

Energiju ovog punog Mjeseca najviše će osjetiti Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodenjaci, a naravno i svi oni koji imaju neke osobne planete oko 12⁰ tih znakova.