Popularna humoristična serija o detektivu koji se ne drži pravila na HTV-u

Od četvrtka, 9. studenoga na Drugome programu Hrvatske televizije s početkom u 23.35 na rasporedu je nova humoristična serija Brooklyn 99.

Dvama Zlatnim globusima nagrađena serija prati darovitoga i ležernog detektiva te njegove osebujne kolege koji se preko noći moraju dokazati novome kapetanu policijske postaje Brooklyn 99. Scenaristi su i producenti Dan Goor i Michael Schur, a u glavnim su ulogama sjajni Andy Samberg i Andre Braugher.

Jake Peralta, kojega tumači Andy Samberg, daroviti je detektiv, zbog čega se nikad nije morao ubijati od posla i slijepo se držati pravila. Kako je uhitio više zločinaca od drugih kolega, tijekom karijere svi su ga držali kao kap vode na dlanu sve dok u postaju nije došao novi zapovjednik, kapetan Ray Holt, kojega tumači Andre Braugher.

Kapetan Holt poštuje pravila i propise koje su detektivi 99. postaje dugo zanemarivali. Jakeovi kolege vrsni su i sposobni detektivi, ali kronično im nedostaje reda i discipline. Međusobno se nadmeću, idu si na živce, ogovaraju i očijukaju, ali u konačnici jedni druge štite.

Detektivka Amy Santiago, koju igra Melissa Fumero, dežurna čistunka u postaji, oduševljena je novim vodstvom. Kako je odrasla sa sedmoricom braće, voli se nadmetati u svakome smislu te riječi. Silno želi uhititi više zločinaca od Jakea i svjesna je koliko se mora potruditi da bi u tome uspjela.

Holtov zamjenik, narednik Terry Jeffords, kojega tumači Terry Crews, stijena je od čovjeka, no povukao se u ured nakon što mu je žena rodila blizanke, i to zbog silnoga straha da u suprotnome neće vidjeti kako mu kćeri odrastaju.

U 99. postaji radi i detektiv Charles Boyle, kojega igra Joe Lo Truglio, kojemu je Jake idol. Charles je izrazito vrijedan – niti je genijalac niti je snažan, jednostavno se trudi više od drugih. Jako mu se sviđa bahata, opaka i izazovna detektivka Rosa Diaz, koju igra Stephanie Beatriz, no on kod nje nema nikakvih izgleda.

U policijske poslove nos neprestano zabada ekscentrična i umišljena tajnica Gina Linetti, koju tumači Chelsea Peretti.

Detektivi zajedničkim snagama ispituju osumnjičenike, uhićuju zločince i rješavaju ubojstva, no Brooklyn 99 zapravo ne govori toliko o policijskome poslu koliko o životu ljudi u policijskoj odori, o njihovim druženjima uz pjesmu i pivo te o petljanju u tuđe živote. Serija je dosad osvojila devet nagrada i 61 nominaciju za nagradu.

Humoristična serija Brooklyn 99 bit će dostupna i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

...