MERKUR U STRIJELCU DO 11. SIJEČNJA Malo pravo, malo krivo, pripremite se

Kada netko u svome natalnome horoskopu ima Merkura u Strijelcu onda za te osobe kažemo da su vrlo znatiželjne i da trebaju stalnu intelektualnu stimulaciju.

Ove osobe uživaju tragajući za novim znanjima koja šire njihove vidike. Zanimaju se za religiju, filozofiju, psihologiju i sve što je vezano uz visoko obrazovanje. Izravna komunikacija njihov je način komuniciranja, a upravo takav direktan pristup ponekad im stvori nevolje. Iskrena i otvorena komunikacija njihova je potreba, a široko sagledavanje mnogih životnih situacija budi kod njih osjećaj slobode.

Dok Merkur bude boravio u znaku Strijelca kod nas se može javiti želja za novim znanjima, naše misli i ideje mogu postati mnogo optimističnije nego dok je Merkur prolazio znakom Škorpiona. Ono što smo za vrijeme Merkura u Škorpionu kopali i istraživali, sada za vrijeme Merkura u Strijelcu može izaći na svjetlost dana. Ovo je vrijeme kada istina i pravda pobjeđuju.

Merkur u Strijelcu donosi nam više smijeha i humora, više čitanja i pisanja, putovanja u inozemstvo, ali i mnogo razgovora o moralu, zakonu i pravdi. Bilo koja tema da se otvori, za tren dobiva širinu jer nas ovaj Merkur uvijek potiče na razmišljanje i gledanje šire slike koja se proteže daleko u budućnost. Sada nas znatiželja može odvesti bilo gdje i svugdje.

U vrijeme Merkura u Strijelcu mogli bismo biti otvoreniji i spremniji na promjene pa je vrlo dobro vrijeme za početi neki vid obrazovanja, istraživanja ili putovanja. Naše optimistične misli stvarat će nam izvrsne ideje koje će nam buditi vjeru u uspjeh. Ovo je vrijeme strastvenih rasprava i životnog entuzijazma pa će nam biti vrlo teško usmjeriti svoju pažnju samo na jednu stvar. Mogućnosti su beskonačne, a na nama je da se ipak odlučimo samo za neke.

Merkur će u Strijelcu boraviti nešto duže no obično, a razlog tako dugog boravka u jednom znaku je njegova retrogradnost. Ovaj Merkur na svoj retrogradni put kreće 3. prosinca s posljednjeg stupnja Strijelca (29⁰) i na tome putu stići će do 13⁰ s kojeg će 23. prosinca ponovo krenuti direktno.

Dok Merkur bude boravio na svome retrogradnom putu, u našim životima bi moglo doći do određenih zastoja, nejasnoća, kašnjenja, problema s mislima, komunikacijom, porukama, pismima ili prometom. Sve je to već poznata stvar jer nam retrogradno kretanje Merkura i nije baš neka nepoznanica. Događa se čak tri do četiri puta na godinu.

No, bez obzira na naše znanje, nije na odmet ponoviti da bi za vrijeme retrogradnog Merkura mogli biti zbunjeni, nepraktični i brbljivi. Teško ćemo se moći koncentrirati zbog čega ćemo započinjati mnoge teme razgovora pa se povremeno i izgubiti u svojim riječima. Naša životna filozofija sada bi mogla biti upitna, a ni sklapanje ugovora sada nije najbolja opcija. Mogući su problemi na putovanjima, a potreban je oprez i na autoputovima.

Kada Merkur ponovo 24. prosinca krene na svoj direktan put osjetit ćemo olakšanje i ponovni nalet optimizma. Bit ćemo radoznali, željni znanja, puni vjere i nade u bolje sutra. I sve tako do 11. siječnja kada će Merkur preći u znak Jarca gdje će se baviti nešto ozbiljnijim temama.

...