FOTO Ikeina božićna kolekcija inspirirana islandskom zimom

U Robnoj kući IKEA Zagreb dostupna je božićna kolekcija, inspirirana zimom na dalekom Islandu.

Posjetitelji zagrebačke Robne kuće pronaći će inspiraciju za blagdansko uređenje doma, kao i mnoštvo predmeta izrađenih od vunenog filca, kože obojene prirodnim bojama i drva obrađenog tako da izgleda što prirodnije, a avangardni detalji učinit će blagdansko dekoriranje i darovanje najmilijih jednostavnijim i veselijim.

Među blagdanskom kolekcijom nalazi se ograničena kolekcija namještaja i predmeta za opremanje doma VÄSSAD, razvijana na podu tvornice, a karakterizira je industrijski ‘štih’. Dizajneri Knut Hagberg i Marianne Hagberg inspirirali su se okruženjem, metodama izrade i materijalima, ali i impresivnim znanjem radnika u tvornici u kojoj su izrađivali kolekciju te IKEA proizvodima iz prošlosti. Rezultat je kolekcija sirovog, autentičnog izgleda – stol, stolica, klupa, svijećnjak, tepih, prekrivači, komoda, košara za drva koji se uklapaju u svaki blagdanski postav.

Decentno stilizirani tanjuri i zdjelice iz kolekcije VINTER 2017 učinit će da i najjednostavnija jela izgledaju poput najsvečanije gozbe. U istoj su kolekciji i decentne ukrasne jastučnice, posteljina, otirači, čaše, vaze koje lako postaju svijećnjaci, te dekoracije za dom i božićno drvce koje neodoljivo podsjećaju na islandski led ili crpe ideju iz lokalnih legendi.

Uz još nekoliko dekorativnih lampica STRÅLA LED, dnevna soba postat će ne samo udobno i toplo mjesto za hladne zimske večeri, već oživjeti u istinskom blagdanskom ozračju. Kako je sva IKEA rasvjeta energetski štedljiva LED, sve može izgledati toplo i svijetlo, jednako danju i noću.

U blagdanskoj kolekciji nalaze se i svi alati za lakšu pripremu domaćih, ručno rađenih svečanih kolačića za prijatelje i obitelj. S posudama za pečenje i kalupima za oblikovanje kolačića BAKGLAD lako je pripremiti ukusne sobove, lisice i medvjede, ali i neke tradicionalnije praznične oblike. Uz izbor prazničnih slastica VINTERSAGA, moguće je napraviti ukusne poklone bez da zamažete ijednu posudu za pečenje. Poklone je moguće i personalizirati – ukrasna traka ili malo šećerne glazure dat će keksima dojam kao da su ručno umiješeni i pažljivo pečeni. Priložite im bocu voćnog napitka ili začinjenog vina koje je potrebno samo malo podgrijati – i blagdani mogu početi.

Tijekom predblagdanskih dana, robna kuća IKEA Zagreb nudi i mnoštvo događanja, radionica i zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj. Izrada adventskih vijenaca, ukrašavanje kućice od đumbira, pisanje pisama Djedu Božićnjaku, ukrašavanje božićnog drvca, izrada dekoracija od slame ili reciklažnih materijala, radionica umatanja poklona, fotografiranje s Djedom Božićnjakom ili Svetom Lucijom te dobrotvorne akcije i djeca koja će djeci čitati prigodne priče samo su neke od predblagdanskih aktivnosti koje će se svakodnevno, od kraja studenog do pred sam Božić, odvijati u robnoj kući IKEA Zagreb.

Radionice su namijenjene članovima IKEA FAMILY programa lojalnosti koji trenutačno broji 214.000 članova. Svi oni koji još uvijek nisu, mogu postati članovi ljubitelja ovog programa prijavom na linku, a svoju karticu mogu ispisati i preuzeti prilikom sljedećeg posjeta robnoj kući.

...