VENERA U ŠKORPIONU DO 1. PROSINCA Potpuna ljubav ili neizmjerna mržnja

Venera u Škorpionu priča je o ljubavi jer Venera i jest ljubav, ali ne o bilo kakvoj ljubavi.

Ovo je priča o dubokoj, strastvenoj, intenzivnoj i ekstremnoj ljubavi.

Kada bi ovu Veneru trebalo opisati sa svega dvije riječi najbolji opis za nju bi bio „sve ili ništa“.

Ova Venera ne podnosi površnost i osrednjost zbog čega se u ljubavnim odnosima daje u potpunosti, no isto toliko i traži zauzvrat, ništa manje.

Onaj tko zavoli ovu Veneru treba biti spreman na potpuno prepuštanje i duboki strastveni odnos. Venera u Škorpionu je senzualna i teško ostaje neprimijećena, a s njom ljubav može biti fatalna.

Dok Venera bude boravila u znaku Škorpiona težit ćemo intenzivnoj bliskosti i dubokoj povezanosti s našom drugom polovicom. Ljubav sada doživljavamo kroz seksualnost i potpunu predanost. Naše želje postaju snažne, snažnije i od nas samih, a instinkt nas tjera da učinimo nešto što nikada nismo zamišljali da hoćemo. Strast ruši sve granice dok u sebi proživljavamo najdublje transformacije.

U znaku Škorpiona Venera je na mjestu svojega izgona. To znači da joj ovdje i nije baš najbolje, nije ovo njeno prirodno okruženje pa sada može gubiti na svojoj snazi i slobodnom izražavanju. Pod utjecajem Škorpiona i nekih nižih strasti, ova Venera začas postane opsesivna, ljubomorna i dramatična. Dvije su njene krajnosti – potpuna ljubav ili neizmjerna mržnja. Sredina za nju ne postoji.

Njen emotivni put nije nimalo lak, a kao za inat, u neprekidnoj je potrazi za svojom srodnom dušom. Na svome putu često susreće partnere koji su čista suprotnost onome čemu ona teži pa nije neobično da se razočara i odluči povući u neki svoj svijet. Njena tuga i bol nevidljivi su očima običnih smrtnika. Ona osjeća na najdubljim razinama svoga bića i samo su rijetki oni kojima će biti dozvoljeno ispitati njene dubine.

Venera će u znaku Škorpiona boraviti od 7. studenoga do 1. prosinca kada će prijeći u znak Strijelca. Sredinom mjeseca, točnije 13. studenoga, srest će se Venera s Jupiterom i proširiti sve ono što ona predstavlja. Jupiter širi ono što zatekne, a na nama je odluka što će to biti. Niska strast ili početak ciklusa duboke ljubavi i povezanosti.