GURMANSKA OAZA Spinnaker u Poreču plovi punim jedrima

Fine dining restoran Spinnaker u hotelu Valamar Riviera nalazi se na Obali maršala Tita 15, na porečkoj rivi, a u 2017. godini plovi punim jedrima u novom, elegantnom ruhu.

Nakon preuređenja interijera, u veljači ove godine je ponovno otvorio vrata i uz osvježene degustacijske menije i maštovita jela u à la carte ponudi, sada radi tijekom cijele godine. Maštoviti meniji od kvalitetnih lokalnih namirnica, kombinacija vrhunskih istarskih i stranih vina te iznimna lokacija na starogradskoj rivi ovaj restoran čine pravom gurmanskom oazom.

Svježi plodovi iz Jadranskog mora te proizvodi s obližnjih farmi i šuma kao i svjetski poznati istarski tartufi, samo su neke od namirnica koje oduševljavaju goste. Za nezaboravan gurmanski užitak, u svako doba godine pobrinut će se višestruko nagrađivani Valamar chefovi Goran Hrastovčak i Ivan Ergović, koje gosti često poistovjećuju s „Picassom“ kreativne kuhinje.

U ponudu je ukomponirana i vinska karta sommeliera Sandija Parisa koja uz poznata istarska vina nudi i ekskluzivan izbor stranih vina, šampanjaca i pjenušaca.

Novim menijem restorana Spinnaker prevladava suvremena interpretacija istarskih jela uz zanimljive kombinacije kvalitetnih namirnica.

Tartar od jadranske tune, hladni morski tris, juha od mrkve i pancete lardo, rižoto s grana padanom, šumskim gljivama i sladoledom od pancete, rolani kunić s kremom od čičoke i mini mrkvom…, oduševit će i najzahtjevnije gurmane.

Ljubitelji slastica zasigurno neće ostati ravnodušni na desert od tri vrste čokolade, te na slastice od bundeve, kestena i mrkve. No, sad kad ste ogladnili, ako ste negdje u blizini dobro je znati da se za rezervacije možete javiti na 052/400-804 ili na spinnaker@valamar.com

Kompletnom gastronomskom doživljaju i autentičnoj atmosferi, uz fantastičnu lokaciju na kojoj gosti tijekom cijele godine mogu uživati u zalasku sunca, svakako doprinosi i novouređeni elegantni interijer.