Recept za lijevane uštipke

Na jelovniku obiteljske konobe Veranda u Dubrovniku nalaze se i lijevani uštipci po receptu iz Zapadne Hercegovine.

Sastojci:

400 gr brašno tip 550

100 gr brašno tip 400

15 gr loze

10 gr soli

600 gr hladne vode

Priprema: Umijesite glatku smjesu, koju potom treba ostaviti na odmaranju barem nekih 20-ak minuta. Naravno, ako ukućani dopuste čekanje.

Nakon odmaranja opet malo kuhačom ili mutilicom promiješati smjesu.

Uzimajte manje količine smjese da vam uštipci ne budu debeli, a i lakše je kontrolirati izlijevanje.

Ulje vruće, ovisno o tavi barem 2 cm debljine ulja.

Tava poželjna veća, plića i šira. Indukcije su zavladale našim kuhinjama, stoga uzmite teflonsku tavu, veću i pliću i nemojte sebi uskratiti užitak pravih uštipaka.