Energetska prognoza za razdoblje od 6. do 20. lipnja

Piše Gordana Brnčić, energoterapeut
Ovaj je period priprema za ljetni solsticij 20. 6. koji će biti katalizator za vibracijski skok u nama.
Nakon zadnjeg perioda u kojem smo vjerujem osjetili pozitivne vibracije koje su nam dolazile i u kojem smo si dopustili da nas ponesu i na mentalnoj razini, sada se od nas, iz te nove pozitivnije početne točke, traži da uočimo one sitne znakove (događanja, sinkronicitete, nove ljude na koje sam skrenula pažnju u prošlom tekstu) jer nam otkrivaju novi smjer u našim životima. Uočimo koje smo odluke ili poteze povukli za sebe. Uočimo koje su nam se želje javile u tom periodu jer one pokazuju u kojem ćemo smjeru ulagati našu pažnju, trud i energiju. Jer sve nam je to sada ‘iza ugla’.
Bit ćemo pod djelovanjem snažne energije koja će potaknuti našu kreativnu energiju pa slobodno sanjajmo velike snove jer će nam se i alati kako da ih realiziramo otkrivati unutar nas samih ili ćemo iz okoline dobivati inspiraciju.
Dana 6. 6. imamo mladi Mjesec u Blizancima čije će djelovanje doživjeti svoj vrhunac s ljetnim solsticijem pa postavimo si onda sada jasnu namjeru novog puta kojim koračamo i koje si želje želimo ostvariti. Mladi Mjesec u Blizancima možemo promatrati kao ples između materijalnog i duhovnog. Kao materijalizirano izražavanje naše duše i zato će, uz probuđenu kreativnost, ovaj period biti naš ‘ples’ kojim na bilo koji način izražavamo sebe. Ne traži se od nas nikakvo promišljanje ili analize. Samo akcija koju osjećamo kao radost, istinu i slobodu u vlastitim srcima.
Tri će teme dominirati u ovom periodu. A to su:
– Snaga naše komunikacije – svjesne namjere koje imamo kad su i izražene kreiraju našu stvarnost. I zato pričajmo, pišimo, stvarajmo interakciju s drugim ljudima i samim time ne samo osobnu nego i kolektivnu stvarnost. Pažljivo birajmo riječi da što više odgovaraju ne samo onome što mislimo nego i onome što si želimo. Sada nije vrijeme za samoću i šutnju. Od spiritualnih praksi sada su najadekvatnije vježbe disanja.
– Ljubav i partnerski odnosi – partnerski su odnosi jedan od najvećih katalizatora duhovnog rasta jer se u tako bliskom i intimnom kontaktu s drugom dušom otkrivaju sve naše mane i vrline. Ono što odnos čini kvalitetnim je čista ljubav koja potiče partnere da si međusobno pomažu u prevladavanju svih poteškoća. Kako ljubav i istina idu ruku pod ruku, dozvolimo si da nam sadašnji ili budući partneri pomognu u međusobnom otkrivanju naših najdubljih istina. Ovaj je period prilično ‘romantičan’ pa ćemo biti poticani da postojeće kvalitetne odnose dižemo na još viši nivo. Ako nisu kvalitetni bit ćemo poticani ili na zajednički rad s partnerom na uklanjanju poteškoća ili na razdvajanje. A i samci će ulaskom nove osobe u njihov život dobiti poticaj za novi ciklus rasta.
– Istina – na individualnoj i kolektivnoj razini rasti će potreba za istinom. O nama i o našem okruženju. Nećemo više biti voljni prihvaćati ništa što nije ‘istina’. Posebno će biti naglašeno otkrivanje istina oko nama vrlo bolnih emocija. A to su napuštanje, odbacivanje ili socijalno izoliranje pa ako osjetimo da nas opet počinju mučiti, potaknuti nečim izvana ili samo našim sjećanjima, potražimo istinu o njima. Jer vrlo često su one nastale u bolnim situacijama koje su bile zapravo za naše najveće dobro. Istina nas iscjeljuje i omogućuje duhovni rast jer nosi samo jedan zaključak. Nužnost oprosta. I sebi o drugima. Pa bilo koje tehnike opraštanja i otpuštanja su vrlo poželjne sada.
Uživajte u sebi i sanjajte veliko ❤️