Pogledajte novi spot koji su Pipsi snimili za ukućane i eventualno susjede

Već neko vrijeme smo u polugodišnjem tempu objavljivanja songova.

Nastojimo izlaziti pred ljeto i pred zimu. Nimalo slučajno jer i taj tajming govori o dvojnosti i analogiji na kojoj počiva sve što jesmo i što nas okružuje. Toplo i hladno, početak i kraj, Amer i Rus, tramvaj i bus.

O albumu ne razmišljamo, trenutno se ne vidimo u konceptu koji je, barem ovdje, tržišno totalno deplasiran. Ovako smo, u jednom nenametljivom ritmu, u prilici svaku novu pjesmu na tren osvijetliti lampicom, počešljati je, predstaviti ukućanima i eventualno susjedima.

Jer kako drukčije misliti o onima koji slušaju Pipse nego kao o familiji.

Stoga vam predstavljamo novu pjesmu i popratni video za „Tek da nas podsjeti“, pjesmu o pjesmi, o traganju, o smislu.

Mada, valjalo bi sačuvati pjesme od objašnjavanja njihovih značenja. One ionako vrlo brzo napuste roditelje i odu kamo žele, s kim žele i pričaju ono što misle da trebaju.

Eto tako promišljaju Pipsi, pa poslušajmo i pogledajmo.

 

Lyrics video za „Tek da nas podsjeti“ prvi je takav video Pipsa i prva suradnja s Vanjom Tataj. Vanja Tataj završila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Bavi se slikarstvom, fotografijom i video umjetnošću.

Glazbu i riječi potpisuje Dubravko Ivaniš, glazbenu produkciju Ivan Božanić, miks i dodatne aranžmane Jurica Ferina i Pavle Miholjević, a izdavač je Dan, Mrak.

Očekuju se sljedeći nastupi:

Sarajevo 5.12. (Jazzbina)
Rijeka 15.12. (ex Stereo)
Zagreb 21./22. 12. (Vintage)
Split, 24.12. (Kocka)
Dubrovnik 29.12. (Marin Držić).